Lenen en verlengen HV kbalmere0028 sm

Als je lid bent van de Bibliotheek mag je 25 boeken, cd's, dvd's, tijdschriften of andere materialen tegelijkertijd lenen, zonder extra kosten.

Je leent materialen met behulp van de zelfbedieningsapparatuur in één van onze vestigingen. Je houdt je bibliotheekpas voor de scanner en legt de materialen op de plaat. Op de bon staat wat je geleend hebt en de inleverdatum. Ben je je pas vergeten? Dan kun je de materialen bij één van onze medewerkers lenen tegen betaling van €1,-.

De materialen mag je vier weken thuishouden. Ben je te laat, dan betaal je €0,25 per item per week, met een maximum van €4,- per geleend materiaal.

Mocht je het materiaal langer thuis willen houden, dan kun je tot twee keer toe verlengen op de website (Mijn Bibliotheek) of de app. De inleverdatum verschuift dan vier weken de toekomst in vanaf de dag van verlengen. Als iemand anders het boek gereserveerd heeft, kun je niet meer verlengen.

Reserveren en aanvragenHV KB laren0447 sm

Als iets uitgeleend is of als je zelf geen tijd hebt om een boek uit te zoeken, kun je materialen reserveren. Dit kan via de catalogus op onze website of in de app. We zetten deze reservering dan voor je klaar in de vestiging van jouw keuze.

Soms is een titel niet beschikbaar is onze vestigingen, maar wel in een andere bibliotheek in Overijssel of daarbuiten. Je kunt dit zien onder ‘gevonden resultaten’. We halen deze met alle plezier voor je op.

Voor titels binnen Overijssel reserveer je op de normale manier: klik op de knop ‘Reserveren’ en log in met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Voor titels buiten Overijssel klik je op de knop ‘Aanvragen’. Een nieuw venster opent. In dit proces geef je je pasnummer in, beginnende met 289. Daarna wordt er gevraagd om een ‘pincode’. Je kunt hier gewoon je eigen wachtwoord invoeren. Zie je geen aanvraagknop? Neem dan contact op via het contactformulier.
De kosten bedragen € 5,- per aanvraag.

Je krijgt bericht als de reservering of de aanvraag voor je klaarstaat. Kom wel binnen tien dagen je reservering ophalen, anders kost je het €0,50 en wordt de titel beschikbaar voor andere leners.

Wetenschappelijke boeken lenen

Als lid van de Bibliotheek kun je zelf via WorldCat Discovery wetenschappelijke boeken aanvragen van universiteitsbibliotheken, musea en onderzoeksinstellingen.

De kosten bedragen € 5,- per aanvraag.

Lees meer.

Je persoonlijke pas & je familielenerspas

Je krijgt een eigen persoonlijke pas. Ben je deze kwijt, dan kun je een duplicaatpas aanvragen voor €3,50. Wil je samen met je partner op één abonnement lenen, dan kun je gratis een partnerpas aanvragen. Je moet hiervoor wel op één adres wonen.

Wil je geen lid meer zijn? Dan kun je op ieder moment je lidmaatschap opzeggen, met inachtneming van een maand opzegtermijn.

Al je Bibliotheekzaken (bijv. zien wat je thuis hebt, verlengen, reserveren, aanvragen) regel je via Mijn Bibliotheek op de website of via de app. Daar kun je ook machtigingen instellen, zodat je bijvoorbeeld voor je kinderen kunt verlengen en betalen. Zo houd je alles in de hand. Lees meer over Mijn Bibliotheek