Steun de Bibliotheek!

De cultuursector heeft het niet makkelijk. Culturele instellingen krijgen regelmatig te maken met bezuinigingen. Ook Bibliotheek Hof van Twente heeft in de loop der jaren subsidie moeten inleveren. Gaat het u aan het hart dat er wordt bezuinigd op cultuur? Wilt u iets extra's betekenen voor de Bibliotheek? Dat kan voordelig, omdat u met een gift aan een culturele instelling minder belasting hoeft te betalen over uw inkomen. Uw donatie is van harte welkom!

Daargeefjeom RGB vierkant 300x300Belastingvoordeel dankzij ANBI-status

Bibliotheken zijn bij de Belastingdienst aangemerkt als 'Algemeen Nut Beogende Instellingen' (ANBI). Dat betekent dat het belastingtechnisch voordelig is om te doneren. Voor u als donateur én voor ons als ontvanger:

• Particulieren kunnen hun gift 1,25 keer aftrekken van hun inkomsten- of vennootschapsbelasting. Doneert u bijvoorbeeld € 100, dan hoeft u over € 125 van uw inkomsten geen belasting te betalen.
  • Bedrijven kunnen hun gift 1,5 keer aftrekken vennootschapsbelasting. Doneert uw bedrijf bijvoorbeeld € 100, dan mag u € 150 aftrekken in de aangifte vennootschapsbelasting.
  • De Bibliotheek hoeft geen erf- of schenkbelasting te betalen over de donatie.

Meer uitleg over donaties aan cultuur leest u op daargeefjeom.nl.

Stichting Bibliotheek Hof van Twente
7470 AB Goor
Fiscaal nummer: 811333528
KVK: 08104126