Nieuws uit de Bibliotheek

Doe mee aan de gedichtenwedstrijd: ‘Dichter bij de Natuur’

Foto: Genomen in de Reggetuin door vrijwilliger Lucille
Foto: Genomen in de Reggetuin door vrijwilliger Lucille

Let op! Er zijn al wat mooie inzendingen binnengekomen, maar in verband met de vakantieperiode is de inzendtermijn voor de gedichtenwedstrijd verlengd tot 11 september a.s. Ben jij of ken je dé dichter bij de natuur? Pak dan nu je kans!

In september start de Maand van het Groen Doen! in Hof van Twente. Deze maand is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’. Waarin allerlei activiteiten voor jou klaarstaan, zoals groene fietsroutes, een ‘Dag van het Groen’ en een fototentoonstelling van: ‘De Groene Helden uit De Hof’. Naast deze activiteiten, nodigen we jou uit om je creatieve kijk op ‘Groen Doen’ met ons te delen. Tijdens het cultureel dichtevenement: ‘Dichter bij de Natuur’ in de Reggetuin. Waar bekende namen als Ramsey Nasr (bekend als acteur van de tv-serie Oogappels), Joanneke ter Steege (bekend als stadsdichter en singer-songwriter) en de Klimaatdichters hun woordkunsten voordragen. De mooiste gedichten belonen we met een prijsuitreiking. Bovendien maak je kans op een plek in het dagprogramma van het dichtevenement op zaterdag 30 september in de Reggetuin.

Ben jij die dichter bij de natuur?

Aan jou de vraag om een gedicht te schrijven over 'Dichter bij de Natuur' in de breedste zin van het woord. De Bibliotheek Hof van Twente, De Reggetuin, De Groene Loper en de gemeente Hof van Twente dagen je uit een lofzang op het landschap te maken. Waarin je anderen meeneemt in wat de natuur voor jou betekent en/of wat de natuur bij je oproept. Het staat je vrij om het thema op geheel eigen wijze terug te laten komen. Zo kun je bijvoorbeeld vragen beantwoorden in je gedicht als: “Wat betekent 'Dichter bij de natuur' voor mij?”, “Welke invloed heeft de natuur op mijn dagelijks leven?” en “Hoe ziet de natuur er in de toekomst uit?”. We lezen het graag terug in jouw natuurgedicht.

Wil je meedoen?

Stuur dan je gedicht vóór maandag 11 september 2023 naar: . De eerste prijs is een groene cadeaubon (t.w.v. 75 euro), de tweede prijs is een regenton (t.w.v. 50 euro) en de derde prijs is een insectenhotel (t.w.v. 25 euro). Een deskundige jury buigt zich over de inzendingen. Houd zaterdagmiddag 30 september alvast een plekje vrij in je agenda voor het dichtevenement in de Reggetuin.

Wat valt er nog meer te beleven?

Iedere inwoner van de gemeente Hof van Twente kan tijdens de Maand van het Groen Doen meedoen aan allerlei activiteiten. Zo is er een digitale fietsroute langs allerlei groene inwonersinitiatieven. Ook kun je de Dag van het Groen op 29 september bezoeken met interessante workshops, lezingen en een informatiemarkt. En alsof dat nog niet genoeg is, draaien er groene films in Filmhuis Alleman en staat in de bibliotheek de aansprekende fototentoonstelling: ‘De Groene Helden uit De Hof’ voor je klaar! 

 

Webheader Hof Nog Groener

www.hofnoggroener.nu