Vacature: Manager Programma's

Als manager programma’s geef je leiding aan de 3 inhoudelijke programmateams: Jeugd en Onderwijs, Participatie en Zelfredzaamheid en Leven Lang Ontwikkelen. Je bent eindverantwoordelijk voor de resultaten, de teamontwikkeling, de persoonlijke ontwikkeling van de adviseurs en programmamakers en de samenhang en verbinding tussen de 3 programmalijnen.

De adviseurs zijn binnen de organisatievisie en kaders verantwoordelijk voor de kwaliteit en inhoud van de programma’s. De programmamakers ontwikkelen en realiseren producten en diensten binnen de programma’s. Het gaat om impactvolle programma’s die bijdragen aan het aanpakken van maatschappelijke opgaven waar we als samenleving voor staan.

Jij geeft de ongeveer 20 professionals richting en ruimte waarbij de verantwoordelijkheden zo laag mogelijk in de organisatie liggen. Dit met de focus op resultaten en kwaliteit. Het geven van vertrouwen en coachend leidinggeven is hierbij cruciaal. Met persoonlijke aandacht voor de collega’s faciliteer, stimuleer en coach je hen om hun taak vanuit eigen kracht, eigen verantwoordelijkheid en eigenaarschap optimaal in te vullen. Je ondersteunt hen bij het ontwikkelen en vernieuwen van hun werkwijze, houding en gedrag in lijn met hun teamrol en de visie van de Bibliotheek.

De richting en kaders bepaal je samen met het 3 koppig MT waarvan jij onderdeel uitmaakt. Ook draag je bij aan het teamoverstijgend beleid en ben jij verantwoordelijk voor de portefeuilles Impactmanagement en Kwaliteitszorg. Je rapporteert aan de directeur-bestuurder die verantwoordelijk is voor de strategie.

Met jouw enthousiaste benadering breng je humor en relativeringsvermogen mee en mensen vinden jou een gedreven en resultaatgerichte persoonlijkheid. Je bent iemand die multidisciplinair kan denken, kijken en samenwerken en de samenwerking over de teams heen vergroot. Iemand die processen kan verbeteren en eindverantwoordelijkheid heeft voor de resultaten van de 3 programmalijnen. Je stemt daarbij nauw af met de Manager Publieksservice om op deze wijze een optimale samenwerking tussen adviseurs, programmamakers en publieksservice medewerkers te bewerkstelligen.

Jij

• bent een stevige gesprekspartner, richtinggevend, overtuigend en vasthoudend, maar ook enthousiasmerend en inspirerend.
  • hebt oog voor de dagelijkse realiteit maar kan er ook boven hangen.
  • hebt ervaring in het coachend leidinggeven aan professionals.
  • komt bij voorkeur uit de branche.
  • weet relevante landelijke ontwikkelingen te vertalen naar de lokale situatie en de eigen organisatie.
  • durft stelling te nemen, een visie te ontwikkelen en deze op heldere wijze over te brengen
  • beschikt over politieke en organisatiesensitiviteit en kan verbinden waar nodig en gewenst.
  • hebt financieel inzicht, kan budgetten bewaken en weet hoe subsidies werken.

Wij bieden

• een maandsalaris op basis van schaal 11 van de CAO Openbare Bibliotheken, inschaling indicatief, afhankelijk van ervaring min. € 4.158,00 en max. € 5.419,00 bij 36 u/w;
  • een contract voor de duur van een jaar, waarbij doorgroei naar een vast dienstverband zeker de intentie is;
  • een open en prettige sfeer bij een maatschappelijk betrokken organisatie waar hard wordt gewerkt en tegelijkertijd informele ontmoeting op waarde wordt geschat;
  • een zelfstandige en veelzijdige functie met veel ruimte voor jouw ideeën en volop mogelijkheden voor ontwikkeling;
  • prima arbeidsvoorwaarden, zoals de mogelijkheid om (deels) thuis te werken, flexibele werktijden, reiskostenvergoeding, een laptop en telefoon, een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw bij Pensioenfonds Openbare Bibliotheken.

Waar ga je werken

Je gaat werken voor 3 stichtingen die het bibliotheekwerk in 3 gemeenten (Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal) vormgeven en die samen 1 werkorganisatie vormen. Het betreft een platte organisatie. Onder invloed van de veranderende wereld is de organisatie voortdurend in ontwikkeling. We werken daarnaast nauw samen met inwoners en onze culturele en maatschappelijke partners. Lees meer over ons in ons meerjarenbeleid 2021 - 2024: Motor van een vaardige samenleving.

De Bibliotheek fungeert als platform voor de samenleving en verbindt mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud. Het is dé plek waar mensen een leven lang kunnen leren.

Kijk voor meer informatie op: Bibliotheek Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal

Enthousiast over de vacature?

Heb jij de juiste bagage? We kijken ernaar uit om met je kennis te maken!

Stuur je motivatie en cv in via de website van Rijnbrink vóór 13 oktober 2022. Maar wacht niet te lang, want zodra de juiste kandidaat en wij elkaar hebben gevonden, sluiten we de vacature.

Wil je nog meer weten over de functie, dan kun je informatie inwinnen bij Frederique Westera (directeur-bestuurder) via 06-21715609.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.

Wij zoeken graag zelf naar geschikte kandidaten en werken niet met recruiters of bureaus voor de invulling van deze vacature.