De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!

In bomen klimmen en diersporen zoeken in het bos, zandkastelen maken of vliegeren op het strand, een hut bouwen of picknicken in het park. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. De Kinderboekenweek 2022 is Gi-ga-groen!

Ga mee op avontuur!

Wil je alles leren over planten, bloemen en kruiden? Of ben je juist nieuwsgierig naar de dieren in de zee of diep onder de grond?  En ben je benieuwd hoe je de natuur en het klimaat een handje kan helpen? Er zijn heel veel boeken die jou helpen een echte natuurheld te worden! Ga met ons mee op avontuur om al het moois van de natuur te ontdekken! Leer over bijzonder dierenweetjes in informatieve boeken, dompel je onder in spannende verhalen over woeste buitenavonturen of verwonder je over prachtige natuurillustraties in prentenboeken.

Aan de slag met brokjes | Maandag 3 oktober, 15:00 - 18:00 | €2,50
Maak kennis met brokjes en maak jouw favoriete dier! Dit jaar is het thema van de Kinderboekenweek Gi-ga-groen en staan de natuur en dieren centraal. In de workshop gaan we dan ook dieren bouwen. En het leukste is: iedereen neemt hun bouwwerk mee naar huis!

Bouwen en programmeren met LEGO | Maandag 10 oktober, 15:00 - 16:00 & 16:15 - 17:15 | €2,50
Tijdens deze workshop voor kinderen vanaf 7 jaar bouwen we dieren van LEGO en laten we ze bewegen met een speciale app.

Voorlezen Prentenboek EGALUS | Woensdag 5 oktober 15:00 - 15:30 | Gratis
Op de eerste woensdag van de maand is er het voorleeshalfuurtje in Bibliotheek Goor. Op woensdag 5 oktober leest onze enthousiaste vrijwilliger het prentenboek van de Kinderboekenweek Egalus van Marije Tolman. In Egalus leven we mee met de aandoenlijke held Egalus, die wars van alle drukte ons wijst op de mooie natuur om ons heen.

Ga aan de slag met Gi-ga-gave techniekkits! | Woensdag 5 t/m 16 oktober | Gratis voor leden, €2,50 voor niet-leden
Kom tijdens de Kinderboekenweek langs in de Bibliotheek en ga samen met je ouder(s), opa of oma aan de slag met een Gi-ga-gave techniekkit!