Nieuws uit de Bibliotheek

Tv-serie ‘Klik ‘m aan’ helpt met digitale vaardigheden

Tv-serie ‘Klik ‘m aan’ helpt met digitale vaardigheden

Jezelf redden op de computer, tablet of smartphone. Dat is niet altijd voor iedereen vanzelfsprekend. In de nieuwe zevendelige tv-serie 'Klik 'm aan' gaat presentator Daniel Godinho Veiga in verschillende Overijsselse bibliotheken in gesprek met mensen over hun digitale kennis. De eerste aflevering is vanaf donderdag 13 januari te zien op RTV Oost om 17.30 uur.

Verschillende onderwerpen worden op een laagdrempelige manier behandeld. Hoe werkt een tablet of een computer, wat kun je met WhatsApp en hoe maak je een digitaal foto-album? Ook is er aandacht voor digitale zorg van specialist of huisarts, inloggen met DigiD en wordt uitgelegd hoe je je veilig op het internet kunt begeven. Diverse bibliotheken in Overijssel werkten mee aan de totstandkoming van de afleveringen.

Hulp bij digitale vaardigheden nodig?

Wil je zelf bijvoorbeeld online toeslagen aanvragen of voortaan zelf dat digitale formulier invullen? Of loop je tegen een probleem aan met je laptop of smartphone? Of heb je misschien hulp nodig met het aanvragen van je DigiD, of het maken van een online afspraak voor je boosterprik? Kom dan naar de Bibliotheek! Wij helpen je verder! Klik hier voor meer informatie.

Uitzendingen Klik 'm aan

Meer informatie over de uitzendingen en de tijdstippen van ‘Klik ‘m aan’ vind je op www.rtvoost.nl/klikaan.