Kookboekenweek 2021

Van 5 t/m 14 november is het Kookboekenweek! Kookboeken staan deze week volop in de schijnwerpers in de Bibliotheek. Tijdens de Kookboekenweek viert Nederland de liefde voor lekker eten!

Het Gouden Kookboek

Aan de vooravond van de Kookboekenweek wordt de winnaar van Het Gouden Kookboek bekend gemaakt. Het Gouden Kookboek is de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. Een vakjury heeft een longlist en vervolgens een shortlist samengesteld en komen uiteindelijk tot een winnaar.

Shortlist

Op de shortlist voor het Gouden Kookboek 2021 staan:

Job en Perry - Job Pattinasarany en Perry de Man
De bijbel van de Indiase keuken - Paulami Joshi
Een kookboek - Seppe Nobels
Homakase - Oof Verschuren
Toko Lo - Lola van Ruler

Op de vooravond van de Kookboekenweek, op 4 november, wordt de winnaar van het Gouden Kookboek bekendgemaakt tijdens de Avond van het Kookboek. De longlist kun je hier bekijken.

Zelf zin gekregen om lekker te gaan koken of wat inspiratie op te doen? Je vindt onze hele collectie kookboeken hier!