Nieuws uit de Bibliotheek

LinkedIn gebruiken bij zoektocht naar baan

LinkedIn gebruiken bij zoektocht naar baan

Eén van de belangrijkste social media die gebruikt kunnen worden bij het zoeken naar werk is het zakelijke platform LinkedIn. Voor wie meer wil weten, organiseert de Bibliotheek in oktober een aantal gratis online bijeenkomsten.

Alles over solliciteren

Op woensdagochtend 6 oktober is het Sollicitatiespreekuur waar vragen gesteld kunnen worden over het schrijven van een sollicitatiebrief en CV, het voorbereiden van een sollicitatiegesprek, maar ook over het inrichten van een LinkedIn-profiel.

Netwerken

Ook tijdens de Walk & Talk netwerkbijeenkomst van vrijdag 8 oktober is er aandacht voor LinkedIn. Verder staat deze bijeenkomst in het teken van het uitwisselen van tips en ervaringen over het zoeken naar werk.

LinkedIn voor beginners

Op vrijdag 15 oktober staat de training ‘LinkedIn voor beginners’ op het programma. In 2,5 uur leer je hoe je een perfect LinkedIn-profiel maakt en hoe je het platform kunnen gebruiken om nieuwe opdrachtgevers of werkgevers te vinden.

Maak een top CV

De maand wordt op 29 oktober afgesloten met de vertaling van het LinkedIn-profiel naar een goed CV. Want hoewel iedereen wel een standaard CV heeft liggen, blijkt het uiterst belangrijk die steeds weer op een nieuwe vacature af te stemmen. Hoe je dat doet, staat centraal in de JobOn-training: Jouw top CV.

Alle activiteiten zijn gratis online bij te wonen. Aanmelden is verplicht.

Ga naar de activiteiten