Nationale Voorleesdagen 2021

20 januari zijn de Nationale Voorleesdagen van start gegaan. Tijdens deze dagen staan we stil bij het belang van voorlezen.

COCO kan het! is het prentenboek van 2021

COCO kan het! van Loes Riphagen

Vandaag is een grote dag. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

Prenteboek top 10

Juist nu we met elkaar thuis zijn is voorlezen zo belangrijk! Een moment van geborgenheid samen met je kind of kleinkind, maar welk prentenboek kies je dan?
Uit het overstelpende aanbod maakte een jury van jeugdbibliothecarissen jaarlijks een selectie: de Prentenboek Top 10 2021

Voorleesontbijt

Op 20 januari worden door het hele land in bibliotheken, basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven (online) voorleesontbijten georganiseerd.
Lokale helden, zoals brandweermannen, politie agenten en burgemeesters, én bekende Nederlanders, nemen deel aan deze voorleesontbijten om zo te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.

Klik hier voor voorleestips

Opening van de Nationale Voorleesdagen met Prinses Laurentien

Loes Riphagen leest voor uit Coco kan het!