(G)ouden Tijden

Van mysterie naar nostalgie en van huidige avonturen naar nog onbekenden tijden!  Dit najaar staan de (G)ouden tijden centraal in de Bibliotheek Hof van Twente.

(G)ouden Tijden

Erfgoed is het centrale thema voor dit najaar. Erfgoed is datgene dat men van de voorouders erft en wat bewaard moet blijven voor de toekomst. We noemen het (g)ouden tijden en kijken naar toen en de toekomst.

Activiteiten Bibliotheek Hof van Twente

Het activiteitenprogramma is voor jong en oud en geeft een kijkje in de vervlogen tijden en kijken we samen naar de toekomst. Maak kennis met de verhalen van oud-medewerkers van de Goorse Textielbedrijven, leer meer over de kunstgeschiedenis of leer hoe je zelf interactieve objecten kan programmeren!

Verhalen uit de Goorse Textiel

De verhalen van oud-medewerkers, die medio 20e-eeuw werkzaam waren in de drie Goorse textielbedrijven, zijn opgetekend door enthousiaste amateur-schrijvers.

Leren kunstkijken

In deze korte, interactieve cursus kunstgeschiedenis leer je op een andere manier naar moderne en hedendaagse kunst te kijken. In vier lessen leert Miranda Nieuwenhuis Hoekstra je de basisprincipes van de kunstpsychologie en de belangrijkste stromingen vanaf 1950 tot nu te herkennen.

Bouw een virtuele wereld en stap er in!

In deze workshop leer je hoe je zelf interactieve objecten naar keuze kunt programmeren, die je in een eigen bedachte virtuele wereld plaatst. Zet na je ontwerp een VR-bril op en je loopt rond in een door jou zelf bedachte wereld. Fascinerend, fun en laagdrempelig. Probeer de virtuele wereld uit bij de Bibliotheek!

Ben je benieuwd wat we nog meer hebben? Kijk hier voor het complete overzicht van activiteiten.