Bibliotheek Markelo gaat verhuizen

De laatste momenten in de oude Bibliotheekvestiging in Markelo aan de Burgemeester de Beaufortplein zijn aangebroken. Vanaf 25 mei sluit de Bibliotheek haar deuren om zich gereed te maken voor de aanstaande verhuizing naar de Kaasfabriek aan de Grotestraat 2.

Vanaf maandag 8 juni is de nieuwe Bibliotheek gereed voor bezoekers. In verband met de nieuwe maatregelingen rondom het coronavirus zal de feestelijke opening voorlopig niet plaatsvinden. Wel kunnen we vanaf 8 juni al onze leden verwelkomen om boeken te lenen en te retourneren. Het is dan nog niet mogelijk gebruik te maken van de werk- en studieplek en de leestafel.

Openingstijden

Vanaf maandag 8 juni is de Bibliotheek van maandag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 14.00 uur. Dit zijn afwijkende openingstijden in verband met het coronavirus.

Richtlijnen met betrekking tot het coronavirus

• Houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers.
  • Kom alleen naar de Bibliotheek of met maximaal 1 andere persoon uit je huishouden.
  • Kinderen onder de 16 jaar hebben alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid.
  • Er wordt een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd toegelaten in de Bibliotheek.
  • Hou je bezoek aan de Bibliotheek zo kort mogelijk.
  • Leen doelgericht boeken, bij voorkeur na reservering vooraf. Bereid je bezoek voor door boeken uit te zoeken uit onze online catalogus.
  • Pak geen boeken uit het schap, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.

Extra hygiënemaatregelen

• Het gebruik van een winkelmandje is verplicht.
  • Er zijn plexiglasschermen geplaatst bij de klantenservice.
  • Er is een beperkt aantal inname- en uitleenpunten beschikbaar.
  • Extra schoonmaakmaatregelen en ontsmettingsmiddelen zijn beschikbaar voor medewerkers en bezoekers.
  • Wanneer bezoekers en/of gezinsleden verkouden zijn of griepklachten hebben, vragen wij hen thuis te blijven.
  • Bezoekers en medewerkers worden herhaaldelijk en op diverse manieren geattendeerd op het houden van 1,5 meter afstand en de geldende maatregelen.