Veelgestelde vragen

De Bibliotheek is beperkt geopend vanwege coronamaatregelen. Hieronder staat het antwoord op veelgestelde vragen.

Online lezen via ThuisBieb, LuisterBieb of E-books

Op de helpdeskpagina van de Online Bibliotheek vind je het antwoord op veelgestelde vragen. Kom je er niet uit? Laat het ons weten. Onze klantenservice beantwoordt je vragen telefonisch via 0547 - 27 34 93 (werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur) of .

Boeken lenen, inleveren en reserveren

Kan ik nu geen boeken meer lenen?

Boeken lenen in de fysieke Bibliotheek zelf is vanaf maandag 18 mei weer mogelijk. Daarvoor gelden speciale openingstijden en veiligheidsmaatregelen.

Kan ik boeken thuis laten bezorgen?

We zijn begonnen met het thuisbezorgen van boeken bij onze klanten van 75 jaar en ouder. We nemen contact met hen op. Het is nu nog niet mogelijk voor andere klanten om gebruik te maken van deze dienstverlening. We informeren je wanneer dat wel mogelijk is.

Ik kon geleende materialen de afgelopen weken niet meer inleveren. Krijg ik dan een boete?

We hebben de uitleentermijn voor alle uitgeleende materialen verlengd tot en met 30 mei. Vanaf 18 mei is het weer mogelijk om de boeken in te leveren.

Ik heb een boek gereserveerd. Wanneer kan ik dat ophalen?

Het ophalen van reserveringen is weer mogelijk. Zodra je bericht hebt ontvangen dat jouw reservering voor je klaar staat kun je deze op komen halen. Hou daarbij rekening met de geldende openingstijden en veiligheidsmaatregelen.

Wat gebeurt er met de contributie nu de Bibliotheek tijdelijk gesloten is door het coronavirus?

Deze blijft op dit moment automatisch doorlopen. Het zijn ongewone tijden. Voor jou, voor ons, voor iedereen in Nederland die door de maatregelen en het coronavirus zijn geraakt. Wij hopen op je support van de Bibliotheek.

Bovendien blijft onze dienstverlening online gewoon doorgaan en wordt onze dienstverlening in de vestigingen langzamerhand steeds verder weer uitgebreid. Je kunt bovendien blijven lezen met onze e-books en luisterboeken. Kijk hier voor alle mogelijkheden!

Gaan de activiteiten die nu geannuleerd zijn op een later moment door?

We proberen de geannuleerde activiteiten op een later moment opnieuw in te plannen. Had jij je aangemeld voor een lezing of workshop, dan brengen we je via de e-mail op de hoogte wanneer er een nieuwe datum is. Hou hiervoor ook onze website in de gaten.

Krijg ik het geld terug van een activiteit dat geannuleerd is?

Ja, hierover ontvang je een e-mail. Het bedrag wordt op je rekening teruggestort. Het kan ook zijn dat jouw toegangskaart geldig blijft voor de activiteit op een later moment. Ook hier informeren we je over via een e-mail.

Wanneer gaan de activiteiten weer door, zoals het Taalcafé, Taalpunt en Mammacafé?

De activiteiten zijn voor nu tot 1 september geannuleerd en zullen daarna in principe weer van start gaan.

De Bibliotheek

Zijn alle filialen van de Bibliotheek Hof van Twente weer open?

Ja, alle filialen zijn weer geopend. Wel gelden speciale openingstijden en veiligheidsmaatregelen

Waarom hebben jullie in maart besloten om de Bibliotheek helemaal te sluiten?

Deze keuze is gemaakt om verspreiding van COVID-19 / het coronavirus te voorkomen. Nu versoepeling weer mogelijk is, zullen we onze dienstverlening langzamerhand verder uitbouwn zover dat mogelijk is binnen de geldende richtlijnen.

Staat jouw vraag hier niet bij?

Dan kun je een bericht sturen naar . Tijdens de sluiting zijn wij hier goed op bereikbaar. We proberen zo snel mogelijk op jouw bericht te reageren. Wil je ons telefonisch bereiken? Dan kan dat gedurende de sluiting van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 - 12.00 uur op telefoonnummer 0547 - 273493.