Nieuws uit de Bibliotheek

Kinderboekenweek 2019

Het thema van de kinderboekenweek 2019 is reis mee! En is van 2 tot en met 13 oktober. In deze editie van de kinderboekenweek staan voertuigen centraal. 

Prentenboek André het astronautjeLAIKA cover DEF 246x300

Help! Laika is er met een raket vandoor! Vinden André het astronautje en Valentina hun liefste hond ooit terug in dat grote heelal? Hoe komen ze daar eigenlijk zonder raket? Samen met Astromuis bedenkt het duo een slim plan waarvan niet alleen Laika heel blij zal worden…

Het Prentenboek van de Kinderboekenweek® 2019 is André het Astronautje. Opzoek naar Laika van André Kuipers met illustraties van Natascha Stenvert. Het is vanaf de eerste dag van de Kinderboekenweek® in oktober 2019 te verkrijgen in de boekhandel voor € 7,25.

Q Haaientanden cvr creme 1 182x300Kinderboekenweekgeschenk

Atlanta van elf heeft een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor de belangrijkste tocht van haar leven heeft ze twaalf boterhammen nodig, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven kan niet, dan gaat alles mis. Ze is pas net begonnen als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, Hij is vrolijk, grappig én mysterieus: hij is weggelopen van huis, maar heeft niks meegenomen. In zijn zak zitten alleen twee haaientanden … Heeft Atlanta pech dat ze hem ontmoet, of juist geluk?Het Kinderboekenweekgeschenk® 2019 is Haaientanden van Anna Woltz. Je krijgt het geschenk van 2 t/m 13 oktober 2019 cadeau van je boekverkoper bij besteding van € 10,- aan Nederlandstalige kinderboeken. 

Kinderboekenfeest in Bibliotheek Goor

Op woensdag 11 oktober is het Kinderboekenweekfeest in Bibliotheek Goor. Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen met de workshops. Er is een workshop iMotion met zelfrijdende zoetwaterauto's en een creative workshop. De andere helft van de avond wordt besteedt aan puzzels, koekjes en knutsels. Alle activiteiten hebben een link met het thema van de kinderboekenweek: Reis mee! Vergeet niet om je aan te melden via 

Speur mee naar echte haaientanden!

Bij de Bibliotheek in Goor kun je meespeuren in de haaientandenspeurtocht. Ergens in de Bibliotheek ligt het kinderboekenweekgeschenk met een zakje met haaientanden verstopt. Vanaf zaterdag 3 oktober kun je meespeuren. Volg ons op Facebook voor extra hints over de verstopplek.. Wie weet vind jij een boek met handtekening van Anna Woltz en échte haaientanden in de bibliotheek!

Kinderboekenkrant

De Kinderboekenweek bestaat 65 jaar! Daarom is de Kinderboekenweek Krant (6-12 jaar) dit jaar extra dik. De krant staat boordevol interviews en artikelen over boeken en schrijvers. In het hart van de krant zit een handig overzicht met de nieuwste boeken. Het verjaardagsfeest van de Kinderboekenweek wordt gevierd in de acht extra pagina’s vol met leuke opdrachten, spelletjes en knutsels. Kom hem ophalen in de Bibliotheek!

Voorleesgids

Voor de jongste kinderen (0-6) worden geweldige boeken gemaakt om voor te lezen. In de Voorleesgids vind je een grote selectie van de mooiste kinderboeken voor kinderen van 0-6 jaar oud. Een echte bewaargids! Kom hem ophalen in de Bibliotheek!

Podcast

Vanwege de Kinderboekenweek praat de Grote Vriendelijke Podcast in de nieuwste aflevering met de schrijfster van het Kinderboekenweekgeschenk 'Haaientanden' Anna Woltz! Wil je de podcast besluiteren? Klik dan hier!