Belastingspreekuur

De Bibliotheek biedt hulp bij belastingaangifte.

Kunt u wel wat hulp gebruiken bij uw belastingaangifte via de computer? Een expert die met u meekijkt? Of heeft u een vraag? Dan kunt u vanaf 5 april terecht in Bibliotheek Goor.
Bibliotheek Hof van Twente organiseert samen met welzijnsorganisatie Salut een gratis en wekelijks belastingspreekuur ter ondersteuning van de digitale aangifte voor 2018.

Voor mensen die zelf aangifte willen doen, biedt de Bibliotheek gratis beveiligd computer- en internetgebruik. Hulp bij aangifte en computerfaciliteiten is gratis en voor iedereen, ook als je geen lid van de Bibliotheek bent.

Samenwerking Koninklijke Bibliotheek en Belastingdienst

De samenwerking tussen de Belastingdienst en Koninklijke Bibliotheek (KB) bestaat sinds 2016. Bijna alle  bibliotheken in Nederland bieden dankzij die samenwerking gratis digivaardigheidscursussen aan voor mensen die moeite hebben met de digitale overheid. Bovendien  organiseren  ze - in samenwerking met lokale maatschappelijke organisaties - hulp bij het invullen van de online belastingaangifte, bijvoorbeeld via belastingspreekuren. De samenwerking is in januari 2019 voor vier jaar verlengd. Dit maakt blijvend hulp bij belastingaangifte in bibliotheken mogelijk..