Heb jij een recept voor een goed leven?

Doe dan mee met de schrijfwedstrijd van Overijssel verwoord!

In aanloop naar het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal, is Overijssel Verwoord gestart met de schrijfwedstrijd: ‘Recept voor een goed leven: De (on)misbare ingrediënten’. Samen met de ambassadeurs Ernst Daniël Smid (Overijsselse operazanger) en streektaalvloggers de GladJakkers gaan ze op zoek naar levensadviezen van Overijsselaren. Ze zijn benieuwd naar de verschillen tussen de ‘levensrecepten’ van ouderen en van jongeren. Wat kunnen ze van elkaars ‘recepten’ leren? Iedereen uit Overijssel kan meedoen, in alle genres: poëzie, proza, essay, recept, theatertekst of iets anders. De teksten mogen geschreven zijn in de streektaal of in het Nederlands, er zijn twee bijbehorende jury’s en dus zowel een Nederlandse winnaar als een streektaalwinnaar. Beide winnaars mogen optreden op het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal op 28 maart in Zwolle.

Meedoen

Schrijf een tekst van maximaal 1.000 woorden en stuur deze voor 18 februari 2019 op via het inschrijfformulier op www.overijsselverwoord.nl. Een deskundige jury, waaronder Ernst Daniël Smid en de GladJakkers, beoordeelt de inzendingen. De winnaars worden bekendgemaakt op 28 maart tijdens het Groot Overijssels Boeken- en Verhalenbal in Odeon in Zwolle. Zij ontvangen een boekenpakket en mogen voordragen op het festival. Overijssel Verwoord organiseert deze schrijfwedstrijd in samenwerking met de IJsselacademie.

Meer info: www.overijsselverwoord.nl/recept

Over Overijssel Verwoord

De schrijfwedstrijd ‘Recept voor een goed leven’ is een onderdeel van Overijssel Verwoord. Onder deze noemer bruist de hele provincie tot en met maart 2019 van de literaire activiteiten. Van Zwolle tot Enschede wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, een dichtersgilde en literaire evenementen. Alle projecten zijn te bekijken via www.overijsselverwoord.nl.
Overijssel Verwoord wordt in opdracht van Provincie Overijssel uitgevoerd door Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost). Hiervoor werkt Wintertuin intensief samen met Rijnbrink, partner voor Bibliotheken en culturele organisaties. Daarnaast zijn er talloze partners uit de provincie bij Overijssel Verwoord betrokken, waaronder Zorggroep Solis en Rijksmuseum Twenthe.