Bibliotheek Markelo zoekt vrijwilligers

Altijd al eens in een bibliotheek willen werken? Dan heb je daar nu de kans voor, want Bibliotheek Markelo zoekt nieuwe vrijwilligers!

Als vrijwilliger krijg je de functie gastvrouw/gastheer. Je verwelkomt de bezoekers, wijst hen mondeling en via digitale mogelijkheden de weg en helpt mee met het presenteren. Je werkt natuurlijk met boeken, maar vooral ook met mensen. Een gastvrije en klantgerichte houding en goede communicatieve vaardigheden zijn onmisbaar. Ook digitale vaardigheden mogen in deze tijd niet ontbreken. Je moet vooral veel zin hebben om onderdeel uit te maken van deze ambitieuze organisatie!

Mede dankzij de vrijwilligers kunnen onze bibliotheekvestigingen vele uren per week geopend zijn en weten de bezoekers zich goed te redden.

Meer beroep op vrijwilligers

De Bibliotheek heeft een groeiend takenpakket, dat met een relatief klein aantal personeelsleden vervuld wordt. De vrijwilligers maken het mogelijk voor de Bibliotheek om de basisvoorziening op het huidige niveau in stand te houden en tegelijkertijd de dienstverlening uit te breiden. De Bibliotheek doet bijvoorbeeld steeds meer rondom het verbeteren van taalvaardigheden en digitale vaardigheden. De Bibliotheken Hof van Twente en Hengelo werken daarbij nauw samen.

Interesse?

Momenteel zijn we op zoek naar vrijwilligers voor de Bibliotheek Markelo. Het gaat om vaste uren op de maandagmiddag van 13.00-18.00 uur en om invaluren indien nodig.

Heb je interesse? Neem dan contact op met Ilse van den Einde via .