Mijn Bibliotheek

Laden...

Nieuws Hofbibliotheek

Kookboekenweek

Van 10 t/m 18 november is het Kookboekenweek. Ruim een week lang vieren boekhandel en bibliotheek de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Van beginnende koks tot culinaire toptalenten, van fitgirls tot taartenbakkers: allemaal te zien, te proeven en te beleven in boekhandel en bibliotheek.

Paul de Leeuw schrijft het Kookboekenweekgeschenk: Smaakmaker: ‘Bij wie crème fraîche in de aders vloeit’ wordt in de Kookboekenweek, van 10 t/m 18 november, door de (kook)boekhandel cadeau gedaan aan klanten bij aankoop van € 19,50 aan kookboeken. Paul de Leeuw liet zich voor zijn Kookboekenweekgeschenk Smaakmaker inspireren door de lekkerste gerechten uit twaalf van zijn favoriete kookboeken. Trek gekregen? Bekijk het overzicht van de boeken én de recepten die Paul in Smaakmaker bespreekt.

Prijzen voor de beste kookboeken

Veel kookboeken worden mooi uitgegeven, met foto’s van de gerechten, verhalen over eet- en restaurantcultuur, sfeerbeelden en illustraties. Daarom worden er jaarlijks diverse prijzen uitgereikt:

Het Gouden kookboek
Aan de vooravond van de Kookboekenweek wordt Het Gouden kookboek uitgereikt, de prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige kookboek van het voorgaande jaar. De genomineerde kookboeken vind je hier.

Johannes van Damprijs
In het laatste weekend van de Kookboekenweek wordt de Johannes van Damprijs uitgereikt. Deze internationale oeuvreprijs wordt jaarlijks door de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam toegekend aan een persoon die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor de verspreiding van de kennis van de gastronomische cultuur.

Kookboeken in Bibliotheek Hengelo

Zelf zin gekregen om lekker te gaan koken of wat inspiratie op te doen? Alle kookboeken in onze collectie vind je hier