Mijn Bibliotheek

Laden...

Nieuws Hofbibliotheek

Doe mee aan de Overijssel Verwoord Leesclub!

Een provinciebrede leesclub met een leeslijst van drie titels, die op dit moment samengesteld wordt door niemand minder dan Tommy Wieringa.

Overijssel is vanaf augustus 2018 vol van verhalen, taal en poëzie. Onder de noemer Overijssel Verwoord bruist de hele provincie tot en met maart 2019 van de literaire activiteiten. Van Zwolle tot Enschede wordt het publiek betrokken bij literatuur en taal door middel van schrijfwedstrijden, leesclubs, een dichtersgilde en literaire evenementen.

Overijssel Verwoord Leesclub

Literatuur lezen en verhalen vertellen draagt bij aan ons burgerschap, aan het overdragen van ervaringen tussen generaties en aan het inleven in anderen. Een sterke literaire cultuur draagt bij aan een vitale samenleving, waarin plaats is voor wederzijds begrip en nabuurschap. Daarom zijn leesclubs zo belangrijk: verhalen helpen ons door het leven, juist door ze te vertellen en erover te praten. Overijssel Verwoord verzamelt alle Overijsselse lezers – aangesloten bij een leesclub of ‘in het wild’ – en maakt een grote, provinciebrede leesclub.

Aanmelden?

Iedereen mag zich aanmelden, samen met een gehele leesclub of alleen. Na het inschrijven word je via de mail op de hoogte gebracht van de leeslijst en het programma dat rondom de leesclub wordt georganiseerd. En like vooral ook de Facebookpagina, dan ben je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Eindfeest

De leesclub eindigt in een grootse slotbijeenkomst op zaterdag 16 maart in aanloop naar het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal in de Boekenweek eind maart 2019, waarbij lezers met elkaar in gesprek kunnen gaan, vragen kunnen stellen aan Tommy Wieringa en auteurs van de door hem geselecteerde boeken.

Aanmelden voor de Overijssel Verwoord Leesclub kan via https://www.overijsselverwoord.nl/leesclub/