Iedereen digitaal vaardig!

Gepubliceerd op: donderdag 14 december 2017
Iedereen digitaal vaardig!

Computercursussen bij Bibliotheek Goor

Steeds vaker horen we in het nieuws over de digitale kloof die er in Nederland ontstaat. Zo’n 1 miljoen mensen is namelijk digibeet. Voor hen is het ontzettend lastig om te gaan met internet, e-mail en communicatie via social media. Laat staan dat ze weten hoe een DigiD werkt of hoe ze online belastingaangifte moeten doen. De Bibliotheek zet zich in voor mensen met een digitale achterstand en organiseert ook in 2018 weer computercursussen en workshops.

Klik & Tik is de absolute basiscursus voor mensen die nooit of nauwelijks met een computer hebben gewerkt. De cursus worden gegeven door de ervaren cursusleiders van SeniorWeb. Zij nemen alle tijd om de cursisten stap voor stap door de lesstof te leiden. In de cursus Digisterker kan men leren om te gaan met de digitale overheid. Hierbij komen zaken als het doorgeven van een verhuizing, het indienen van de belastingaangifte en het gebruik van een DigiD aan bod. Tenslotte worden twee workshops gewijd aan het gebruik van Whatsapp en het lezen van E-books.

Peter Bonekamp van de Bibliotheek Hof van Twente vindt digitale vaardigheden tegenwoordig onmisbaar. Hij zegt: “We worden steeds vaker gevraagd onze zaken online te regelen. Als Bibliotheek helpen we mensen wegwijs te maken in die digitale wereld. Mensen hoeven zich nergens voor te schamen of bang te zijn dat een cursus te moeilijk is. We hebben voor iedereen een geschikte cursus. We zien onze cursisten vaak met stappen vooruitgaan. Bovendien is het volgen van een cursus eigenlijk heel leuk en gezellig!”

Cursusprogramma

Het cursusprogramma is gratis af te halen in de Bibliotheek en hier online te bekijken.