Bibliotheek Markelo serieuze gegadigde voor de Kaasfabriek

Gepubliceerd op: vrijdag 17 november 2017
Bibliotheek Markelo serieuze gegadigde voor de Kaasfabriek

In het Hofnieuws van 15 november zegt directeur van Bibliotheek Markelo, René Siteur, dat de bibliotheek graag wil verhuizen naar de Kaasfabriek Markelo: 'Ons huidige pand is oud en moet hoognodig gerenoveerd worden. De voormalige Kaasfabriek ligt mooi centraal in het dorp, met een mooi plein ervoor. We werken binnen dit pand graag samen met de andere toekomstige gebruikers. Wij zijn graag een betrokken partner!'

René vertelt dat de bibliotheek momenteel serieus kijkt naar de mogelijkheden. Hij zegt dat hij goede hoop heeft dat de bibliotheek tijdens de zomer van 2018 kan verhuizen naar de Kaasfabriek.

Bouw

Achter de schermen wordt hard gewerkt om van Plan Mooi Markelo en de voormalige kaasfabriek iets moois te maken. Gerard ter Hofte vertelt: ‘we werken op dit moment aan de voorbereiding van de realisatie van de ‘schil’ om het gebouw. In het eerste kwartaal van 2018 zal het gebouw wind- en waterdicht zijn. Dat (en ook de ontwikkeling van het plein) wordt uitgevoerd door lokale ondernemers en aannemers. Op die manier wordt de lokale economie gestimuleerd’.

De  inwoners van Markelo zien de laatste tijd weinig gebeuren, maar achter de schermen is men druk met alle voorbereidingen. ‘Het gebouw wordt aan de binnenkant nog niet meteen ingevuld. Dat gebeurt in overleg met de toekomstige huurders. Een huurder heeft zelf wensen en ideeën over hoe zijn toekomstige pand eruit moet gaan zien.

Gemeente

Wethouder Harry Scholten zegt dat het wind- en waterdicht maken van het gebouw langer duurt dan gepland. Ondanks dat is hij nog steeds blij met de ontwikkelingen. Scholten: ‘Als gemeente investeren we veel in de kern Markelo. Samen met de inwoners hebben we een mooi plan bedacht voor de kern van Markelo en ook het nieuwe Kindcentrum betekent een verfraaiing van de centrumring. In totaal investeren we ruim vijf miljoen euro.

Het project Plan Mooi Markelo ligt verder op schema. In het eerste kwartaal van 2018 is het gebouw  naar verwachting klaar en achter de schermen is de stichting al bezig met de invulling van het gebouw  door toekomstige gebruikers. Er is veel belangstelling voor een ruimte in het gebouw. Stichting De Kaasfabriek gaat zorgen voor de verhuur en het beheer van het gebouw.

Daarnaast blijven er wensen voor de aankleding van het plein en het gebouw. Harry Scholten: ‘Voor het wind- en waterdicht maken is voldoende budget. Het is nu aan Stichting De Kaasfabriek en de inwoners van Markelo om ook zelf initiatief en creativiteit te tonen om het plein en het gebouw op te plussen. Samen kunnen we van Plan Mooi Markelo een mooie centrumvoorziening maken!’

Lees verder in het Hofnieuws