App Bibliotheek Wise

Gepubliceerd op: dinsdag 02 december 2014

Vanaf heden is de Bibliotheek Hof van Twente geheel overgestapt op de nieuwe app 'Bibliotheek Wise'. De app 'de Bibliotheek' werkt niet meer. Stap je met ons over? De app is reeds beschikbaar voor iOS en Android.
Met de app 'Bibliotheek Wise' heb je met je smartphone en tablet altijd en overal toegang tot de bibliotheek. Met de app kunt je bijvoorbeeld zoeken, reserveren en verlengen.

Beginnen met de app

1. Download de app voor iOS(Apple) of Android .
2. Start de app en kies Bibliotheek Hof van Twente via de plaatsnamenlijst.
3. Log in met uw gebruikelijke gebruikersnaam/pasnummer en uw wachtwoord/pincode.

Verlengen voor andere bibliotheekleden

Met de nieuwe app 'Bibliotheek Wise' is het niet mogelijk om meerdere gebruikers toe te voegen. Toch is het mogelijk om materialen te verlengen voor andere bibliotheekleden. Daar moet je gemachtigd voor zijn. Dat is makkelijk en snel te regelen. Nadat je bent gemachtigd, kun je zowel via de app als via de website materialen van anderen verlengen.

• Machtiging aanmaken

Log in op Mijn Bibliotheek (rechts bovenin deze website) en ga naar 'Machtigingen - overzicht'. Voeg een nieuwe machtiging toe en kies voor 'Machtig deze persoon voor mijn abonnement' of 'Machtig mij voor zijn/haar abonnement'. Wilt u de accounts van uw kinderen beheren, kies dan voor de optie 'Machtig mij voor zijn/haar abonnement'. Vul de geboortedatum en het pasnummer in en bevestig de aanvraag van de machtiging.

• Machtiging bevestigen

Degene voor wie je wilt verlengen, moet nu via zijn of haar account de aanvraag goedkeuren. Laat deze persoon inloggen, of log in op zijn of haar account als u de inloggegevens heeft. Ga naar 'Machtigingen overzicht' en klik op 'bevestigen'. Op uw eigen account ziet u nu de optie 'Verleng voor iemand anders' staan.

Oude app werkt niet meer

De vorige app 'de Bibliotheek' werkt niet meer. De applicatie is niet meer compatibel met ons bibliotheeksysteem. Gelukkig hebben we met 'Bibliotheek Wise' een volwaardig alternatief.

Let op!

Maakt u gebruik van de Bibliotheek Wise app op een Android toestel? Dan heeft u wellicht problemen gehad bij het reserveren en verlengen omdat het aanraken van het scherm geen andere pagina opende.
De oorzaak was een update van de app Android System WebView van Google waarvan een onderdeel in de Bibliotheek Wise app wordt gebruikt.

Inmiddels is het probleem verholpen.
U hoeft in principe niets te doen - tenzij u gebruik heeft gemaakt van onze tijdelijke oplossing om in de Google Play Store de updates van de app Android System Webview te verwijderen en automatische updates hiervan uit te schakelen.
U kunt die app nu weer toestaan om automatisch te updaten.