Nieuws Hofbibliotheek

Resultaten 1 - 10 van 22

Beleidsprogramma 2017-2020

Gepubliceerd op: maandag 12 juni 2017

In ons Beleidsprogramma voor de jaren 2017-2020 staat centraal dat de Bibliotheek veel meer is dan een ruimte die wordt opengesteld om een collectie uit te lenen. Wij presenteren ons als partner in persoonlijke ontwikkeling. Vanuit de gedachte dat ieder mens aan zijn eigen ontwikkeling kan werken en daarmee volwaardig aan de samenleving kan deelnemen. Lees meer

Openingstijden Bibliotheek Goor tijdens School-en Volksfeest

Gepubliceerd op: dinsdag 30 mei 2017

In verband met het School-en Volksfeest is de bibliotheek vrijdag 23 juni tot 16.00 uur open en zaterdag 24 juni gesloten.

Vanaf 1 mei betalen voor cd-aanvragen

Gepubliceerd op: donderdag 06 april 2017

Leen je regelmatig cd’s en vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Met ingang van 1 mei wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht en betaal je voor iedere cd-aanvraag

Vrijkaarten Griet op de Beeck

Gepubliceerd op: donderdag 19 januari 2017

Op zondagmiddag 29 januari houdt Griet op de Beeck een lezing in de Reggehof. Maak kans op vrijkaarten!

Bibliotheek zoekt nieuwe vrijwilligers!

Gepubliceerd op: vrijdag 30 september 2016

Altijd al eens in een bibliotheek willen werken? Dan heb je daar nu de kans voor, want Bibliotheek Hof van Twente zoekt nieuwe vrijwilligers.

Kennismaken met nieuwste technieken bij open huis Bibliotheek

Gepubliceerd op: donderdag 29 september 2016

Op zaterdag 1 oktober van 12.00 tot 16.00 uur doet Bibliotheek Goor mee aan de open dag van het gemeentehuis Hof van Twente. De Bibliotheek presenteert zich met onder andere een echte grote gele voorleesbus en kennismaking met de nieuwste technieken als drones, robots en 3D-printers. Kom je ook?

Opening Boekwerk

Om 11.30 uur wordt door de wethouder Pieter van Zwanenburg het splinternieuwe Boekwerk geopend op de 1e etage van de Bibliotheek. Boekwerk biedt 16 flexplekken, vergader- en presentatieruimtes waar zelfstandigen kunnen werken en klanten kunnen ontvangen.

Experimenteren met de nieuwste technieken

Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technieken in de zogenaamde WoWi-bus. Deze speciaal ontworpen bus staat vol met innovatieve producten zoals 3D-printers, drones en robots waar iedereen mee mag experimenteren.

Voorleesbus

Het project de VoorleesExpress laat zich zien door middel van een foto-expositie. De VoorleesExpress is een succesvol project waarbij vrijwilligers 20 weken lang een uur per week voorlezen aan kinderen in gezinnen die extra taalondersteuning nodig hebben. Er wordt die dag ook echt voorgelezen: de kleintjes zijn van harte welkom in de Grote Gele Voorleesbus waar Boer Boris klaar zit om voor te lezen uit eigen werk.

Het gemeentehuis, waar zowel de Bibliotheek als de gemeente zich gevestigd hebben, bestaat 10 jaar. Alle partijen presenteren zich vandaag. Iedereen is welkom!

Kinderboekenweek in Bibliotheek Hof van Twente

Gepubliceerd op: woensdag 28 september 2016

Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek. Bibliotheek Hof van Twente organiseert in deze week verschillende activiteiten.

Gratis magazine BIEB met (voor)leestips voor ouders!

Gepubliceerd op: woensdag 28 september 2016

Haal nu het gratis BIEB magazine op in de Bibliotheek. Het staat vol met interessante tips & trucs over (voor)lezen en nog veel meer.

De VakantieBieb komt er weer aan

Gepubliceerd op: donderdag 26 mei 2016

Of je nu op vakantie gaat of thuis blijft, in de VakantieBieb-app vind je een leuk en gratis leespakket voor het hele gezin. Download de gratis app vanaf 1 juni op je tablet of mobiel.

Doe mee aan het KinderManifest!

Gepubliceerd op: maandag 23 mei 2016

Wat vinden kinderen belangrijk voor hun toekomst, voor hun eigen omgeving, voor Europa en de wereld?! Dat gaan we opschrijven in een KinderManifest en vertellen aan alle regeringen en ministers in Europa!