Website voorlezen

Nieuws Hofbibliotheek

Resultaten 1 - 10 van 24
 • Computercursussen najaar 2017

  Computercursussen najaar 2017

  Gepubliceerd op: donderdag 10 augustus 2017

  Op zoek naar een leuke computercursus of -workshop? De Bibliotheek vindt het belangrijk dat iedereen zich digitaal kan redden. Of het nu gaat om de eerste kennismaking met het werken op een computer of om een training in een specifiek programma: wij zorgen ervoor dat u digitaal vaardiger wordt!

  In onze brochure vindt u alle cursussen en workshops van Bibliotheek Almelo, Enschede, Hengelo en Goor. De meeste cursussen worden samen met Seniorweb gegeven. De nieuwe brochure met een overzicht van de computercursussen en -workshops ligt voor u klaar op de verschillende locaties, maar is ook digitaal in te zien.

  Naar de agenda | Downloaden als PDF

  Een plekje reserveren voor een cursus of workshop kan in de Bibliotheek of telefonisch (0547-273493 of 074-2452578).

 • Zomer Openingstijden

  Zomer Openingstijden

  Gepubliceerd op: zondag 23 juli 2017

  Alle vestigingen hebben tijdens de zomervakantie de normale openingstijden m.u.v. Bibliotheek Delden.

  Bibliotheek Delden is op de zaterdagen 29 juli, zaterdag 5 augustus, zaterdag 12 augustus, zaterdag 19 augustus en zaterdag 26 augustus gesloten.

 • Beleidsprogramma 2017-2020

  Beleidsprogramma 2017-2020

  Gepubliceerd op: maandag 12 juni 2017

  In ons Beleidsprogramma voor de jaren 2017-2020 staat centraal dat de Bibliotheek veel meer is dan een ruimte die wordt opengesteld om een collectie uit te lenen. Wij presenteren ons als partner in persoonlijke ontwikkeling. Vanuit de gedachte dat ieder mens aan zijn eigen ontwikkeling kan werken en daarmee volwaardig aan de samenleving kan deelnemen. Lees meer

 • Openingstijden Bibliotheek Goor tijdens School-en Volksfeest

  Openingstijden Bibliotheek Goor tijdens School-en Volksfeest

  Gepubliceerd op: dinsdag 30 mei 2017

  In verband met het School-en Volksfeest is de bibliotheek vrijdag 23 juni tot 16.00 uur open en zaterdag 24 juni gesloten.

 • Vanaf 1 mei betalen voor cd-aanvragen

  Vanaf 1 mei betalen voor cd-aanvragen

  Gepubliceerd op: donderdag 06 april 2017

  Leen je regelmatig cd’s en vraag je weleens een cd aan die je (nog) niet kunt lenen in je Bibliotheek? Met ingang van 1 mei wordt hiervoor een bedrag in rekening gebracht en betaal je voor iedere cd-aanvraag

 • Vrijkaarten Griet op de Beeck

  Vrijkaarten Griet op de Beeck

  Gepubliceerd op: donderdag 19 januari 2017

  Op zondagmiddag 29 januari houdt Griet op de Beeck een lezing in de Reggehof. Maak kans op vrijkaarten!

 • Bibliotheek zoekt nieuwe vrijwilligers!

  Bibliotheek zoekt nieuwe vrijwilligers!

  Gepubliceerd op: vrijdag 30 september 2016

  Altijd al eens in een bibliotheek willen werken? Dan heb je daar nu de kans voor, want Bibliotheek Hof van Twente zoekt nieuwe vrijwilligers.

 • Kennismaken met nieuwste technieken bij open huis Bibliotheek

  Kennismaken met nieuwste technieken bij open huis Bibliotheek

  Gepubliceerd op: donderdag 29 september 2016

  Op zaterdag 1 oktober van 12.00 tot 16.00 uur doet Bibliotheek Goor mee aan de open dag van het gemeentehuis Hof van Twente. De Bibliotheek presenteert zich met onder andere een echte grote gele voorleesbus en kennismaking met de nieuwste technieken als drones, robots en 3D-printers. Kom je ook?

  Opening Boekwerk

  Om 11.30 uur wordt door de wethouder Pieter van Zwanenburg het splinternieuwe Boekwerk geopend op de 1e etage van de Bibliotheek. Boekwerk biedt 16 flexplekken, vergader- en presentatieruimtes waar zelfstandigen kunnen werken en klanten kunnen ontvangen.

  Experimenteren met de nieuwste technieken

  Bezoekers kunnen ook kennismaken met de nieuwste technieken in de zogenaamde WoWi-bus. Deze speciaal ontworpen bus staat vol met innovatieve producten zoals 3D-printers, drones en robots waar iedereen mee mag experimenteren.

  Voorleesbus

  Het project de VoorleesExpress laat zich zien door middel van een foto-expositie. De VoorleesExpress is een succesvol project waarbij vrijwilligers 20 weken lang een uur per week voorlezen aan kinderen in gezinnen die extra taalondersteuning nodig hebben. Er wordt die dag ook echt voorgelezen: de kleintjes zijn van harte welkom in de Grote Gele Voorleesbus waar Boer Boris klaar zit om voor te lezen uit eigen werk.

  Het gemeentehuis, waar zowel de Bibliotheek als de gemeente zich gevestigd hebben, bestaat 10 jaar. Alle partijen presenteren zich vandaag. Iedereen is welkom!

 • Kinderboekenweek in Bibliotheek Hof van Twente

  Kinderboekenweek in Bibliotheek Hof van Twente

  Gepubliceerd op: woensdag 28 september 2016

  Van 5 tot en met 16 oktober is het Kinderboekenweek. Bibliotheek Hof van Twente organiseert in deze week verschillende activiteiten.

 • Gratis magazine BIEB met (voor)leestips voor ouders!

  Gratis magazine BIEB met (voor)leestips voor ouders!

  Gepubliceerd op: woensdag 28 september 2016

  Haal nu het gratis BIEB magazine op in de Bibliotheek. Het staat vol met interessante tips & trucs over (voor)lezen en nog veel meer.