Nieuws Hofbibliotheek

Resultaten 1 - 10 van 33

Winnaar van de mooiste natuurfoto Boekenweek 2018

Gepubliceerd op: woensdag 04 april 2018

De winnaar van de mooiste natuurfoto Boekenweek 2018 is geworden: Hanneke en Camiel Kosters uit Delden! Gefeliciteerd met het gewonnen jaar abonnement.

Maand van de Filosofie

Gepubliceerd op: woensdag 28 maart 2018

April is de Maand van de Filosofie. Door heel Nederland en België worden filosofische programma's, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Er verschijnt bovendien een nieuw filosofisch essay en de Socratesbeker voor het beste filosofieboek wordt uitgereikt. Het thema in 2018 is: Verbeelding aan de Macht.

Kunstuitleen in het teken van de natuur

Gepubliceerd op: maandag 12 maart 2018

Tijdens de Boekenweek staat de Kunstuitleen in bibliotheek Goor in het teken van de natuur.

De Kunstuitleen is op de eerste verdieping. Iedereen kan een kijkje komen nemen. De collectie wordt regelmatig aangevuld en gewisseld. Zij bevat onder andere tekeningen, schilderijen en werken in grafische en gemengde techniek. Een gevarieerde collectie van ruim 400 werken van hedendaagse kunstenaars uit de Hof van Twente en omgeving, is tijdens de openingstijden te bezichtigen in de Bibliotheek te Goor.

Win een jaarabonnement met jouw mooiste natuurfoto!

Gepubliceerd op: dinsdag 06 maart 2018

Wat is jouw mooiste natuurfoto?

Het thema van de Boekenweek 2018 is Natuur! Daarom belonen we jouw mooiste natuurfoto met een jaarabonnement van Bibliotheek Hof van Twente!

Boekenweek in het teken van Natuur

Gepubliceerd op: maandag 05 maart 2018

‘En toch is alles wat we doen natuur’. Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Kom naar de Bibliotheek voor leesinspiratie!

Voorleesontbijt in Bibliotheek Diepenheim en Markelo

Gepubliceerd op: woensdag 31 januari 2018

Het voorleesontbijt was een groot succes met de peuters in bibliotheek Diepenheim en bibliotheek Markelo.

Bibliotheek zoekt nieuwe vrijwilligers!

Gepubliceerd op: woensdag 24 januari 2018

Altijd al eens in een bibliotheek willen werken? Dan heb je daar nu de kans voor, want de Bibliotheek zoekt nieuwe vrijwilligers.

Iedereen digitaal vaardig!

Gepubliceerd op: donderdag 14 december 2017

Computercursussen bij Bibliotheek Goor

Bibliotheek Markelo serieuze gegadigde voor de Kaasfabriek

Gepubliceerd op: vrijdag 17 november 2017

In het Hofnieuws van 15 november zegt directeur van Bibliotheek Markelo, René Siteur, dat de bibliotheek graag wil verhuizen naar de Kaasfabriek Markelo: 'Ons huidige pand is oud en moet hoognodig gerenoveerd worden. De voormalige Kaasfabriek ligt mooi centraal in het dorp, met een mooi plein ervoor. We werken binnen dit pand graag samen met de andere toekomstige gebruikers. Wij zijn graag een betrokken partner!'

Gratis magazine BIEB vol met (lees)motivatie tips

Gepubliceerd op: woensdag 01 november 2017

Haal nu het gratis BIEB magazine op in de Bibliotheek; het staat vol met interessante tips & trucs over (lees)motivatie en nog veel meer!