Nieuws Hofbibliotheek

Resultaten 1 - 10 van 38

Onze privacyverklaring is vernieuwd

Gepubliceerd op: woensdag 13 juni 2018

Je hebt ongetwijfeld al veel gehoord over de nieuwe privacywet. Vanaf 25 mei is in heel Europa de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Daarmee worden jouw gegevens nog beter beschermd.

Boekvlog competitie

Gepubliceerd op: woensdag 13 juni 2018

Onze Boekvlog competitie is van start gegaan in Hengelo en Hof van Twente! Vloggen is helemaal hip tegenwoordig. Diverse bovenbouwklassen doen mee aan de competitie. Elke klas krijgt een winnaar. De winnende vlogs vind je hier. Zij maken kans op een enorme taart voor hun hele klas. Kom nog eens terug, want deze pagina wordt regelmatig aangevuld met nieuwe vlogs!

Het eindfeest van het leesvirus was een groot succes!

Gepubliceerd op: dinsdag 12 juni 2018

Het eindfeest van het leesvirus was een groot succes, schrijfster Enne Koens heeft uit haar nieuwste boek “Ik ben Vincent en ik ben niet bang” voorgelezen en een quiz gedaan. Na afloop konden de ruim 80 aanwezige leerlingen vragen stellen aan de schrijfster. De quiz is gewonnen voor groep 6 van het Puntdak in Goor, zij hebben na de pauze met wat lekkers, de beker in ontvangst mogen nemen.

Opening nieuwe brievenhulp in Bibliotheek Delden en Markelo

Gepubliceerd op: woensdag 06 juni 2018

Vanaf maandag 18 juni biedt Salut wekelijks brievenhulp aan vanuit de Bibliotheek Delden en Bibliotheek Markelo!

Vacature bibliotheekmedewerker Hof van Twente

Gepubliceerd op: woensdag 23 mei 2018

“Word jij blij van een inspirerende werkomgeving en wil jij mensen op weg helpen?”

De Bibliotheek fungeert als platform voor de samenleving en verbindt mensen door een gevarieerd aanbod van lezen, lenen, taal, leren, werken en persoonlijke ontwikkeling. Een inspirerende ontmoetingsplek voor jong en oud.

Jij bent de gastvrouw/heer van de Bibliotheek en helpt bezoekers op weg in zowel het digitale als het fysieke media–aanbod. Heb je een brede algemene belangstelling, ben je klantgericht, digitaal vaardig, actief, vrolijk en representatief? Dan zijn we op zoek naar jou!

Jij zorgt ervoor dat de Bibliotheek een aantrekkelijke plaats is om informatie en ontmoeting te vinden. Daarvoor ondersteun je de vrijwillige gastvrouwen en -heren en werk je mee aan een aantrekkelijk programma. Je werkt volgens een rooster (soms ook in het weekend), en je bent regelmatig aanwezig bij activiteiten buiten deze roostertijden.

Klik hier voor de volledige vacaturetekst.

Winnaar van de mooiste natuurfoto Boekenweek 2018

Gepubliceerd op: woensdag 04 april 2018

De winnaar van de mooiste natuurfoto Boekenweek 2018 is geworden: Hanneke en Camiel Kosters uit Delden! Gefeliciteerd met het gewonnen jaar abonnement.

Maand van de Filosofie

Gepubliceerd op: woensdag 28 maart 2018

April is de Maand van de Filosofie. Door heel Nederland en België worden filosofische programma's, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Er verschijnt bovendien een nieuw filosofisch essay en de Socratesbeker voor het beste filosofieboek wordt uitgereikt. Het thema in 2018 is: Verbeelding aan de Macht.

Kunstuitleen in het teken van de natuur

Gepubliceerd op: maandag 12 maart 2018

Tijdens de Boekenweek staat de Kunstuitleen in bibliotheek Goor in het teken van de natuur.

De Kunstuitleen is op de eerste verdieping. Iedereen kan een kijkje komen nemen. De collectie wordt regelmatig aangevuld en gewisseld. Zij bevat onder andere tekeningen, schilderijen en werken in grafische en gemengde techniek. Een gevarieerde collectie van ruim 400 werken van hedendaagse kunstenaars uit de Hof van Twente en omgeving, is tijdens de openingstijden te bezichtigen in de Bibliotheek te Goor.

Win een jaarabonnement met jouw mooiste natuurfoto!

Gepubliceerd op: dinsdag 06 maart 2018

Wat is jouw mooiste natuurfoto?

Het thema van de Boekenweek 2018 is Natuur! Daarom belonen we jouw mooiste natuurfoto met een jaarabonnement van Bibliotheek Hof van Twente!

Boekenweek in het teken van Natuur

Gepubliceerd op: maandag 05 maart 2018

‘En toch is alles wat we doen natuur’. Het thema van de 83ste Boekenweek, die van zaterdag 10 t/m zondag 18 maart 2018 plaatsvindt, is Natuur. Kom naar de Bibliotheek voor leesinspiratie!