Resultaten 1 - 10 van 195

Expositie Groene Helden ‘Op de ruiten’ bij Bibliotheken in de Hof

Tot medio oktober staan de ramen van de bibliotheken in Delden, Diepenheim, Goor, Markelo én Kulturhus de Marke in Hengevelde in het teken van inspirerende ‘Groene Helden van de Hof’. Vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor een groene en fijne leefomgeving in de Hof. Vandaag is deze aansprekende gratis toegankelijke foto-expositie officieel geopend door wethouder Hannie Rohaan bij de bibliotheek in Herberg de Pol in Diepenheim. Groene held Titia Frankot hielp haar daarbij en interviewer Ingrid Bargeman voerde het openingswoord.

Bij mij thuis lezen we elke avond voor het slapengaan. Bij mij thuis kun je heel ver boven de stad uitkijken. Bij mij thuis vieren we het Suikerfeest. Bij mij thuis wonen twee mama’s. Bij mij thuis eten we elke vrijdag patat. Bij mij thuis zijn alle deuren breed genoeg voor de rolstoel van mijn broertje.

Let op! Er zijn al wat mooie inzendingen binnengekomen, maar in verband met de vakantieperiode is de inzendtermijn voor de gedichtenwedstrijd verlengd tot 11 september a.s. Ben jij of ken je dé dichter bij de natuur? Pak dan nu je kans!

In september start de Maand van het Groen Doen! in Hof van Twente. Deze maand is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’. Waarin allerlei activiteiten voor jou klaarstaan, zoals groene fietsroutes, een ‘Dag van het Groen’ en een fototentoonstelling van: ‘De Groene Helden uit De Hof’. Naast deze activiteiten, nodigen we jou uit om je creatieve kijk op ‘Groen Doen’ met ons te delen. Tijdens het cultureel dichtevenement: ‘Dichter bij de Natuur’ in de Reggetuin. Waar bekende namen als Ramsey Nasr (bekend als acteur van de tv-serie Oogappels), Joanneke ter Steege (bekend als stadsdichter en singer-songwriter) en de Klimaatdichters hun woordkunsten voordragen. De mooiste gedichten belonen we met een prijsuitreiking. Bovendien maak je kans op een plek in het dagprogramma van het dichtevenement op zaterdag 30 september in de Reggetuin.

De afgelopen weken hebben verschillende scholen in Hengelo, Oldenzaal en Hof van Twente deelgenomen aan de Boekvlogcompetitie 2022-2023. Uit elke klas is er een winnaar uitgeroepen. Zij strijden tegen elkaar en maken kans op een enorme taart voor de hele klas! De jury heeft besloten, de winnaars zijn bekend...

Van maandag 10 juli t/m vrijdag 4 augustus vinden er wegwerkzaamheden plaats voor Bibliotheek Goor. Bezoekers van de Bibliotheek kunnen in die periode naar binnen via de ingang bij Salut aan de Grotestraat 86.

Per 1 januari 2024 fuseren de bibliotheken van Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal tot Bibliotheek Twente. De Raad van Toezicht zal bestaan uit 5 leden. Om de continuïteit te borgen gaat er vanuit elke stichting één lid Raad van Toezicht mee. Aanvullend zoeken we 2 nieuwe leden, waaronder een voorzitter.