Resultaten 1 - 10 van 135

Je kunt van 20 oktober t/m 17 november weer stemmen op jouw favoriete boek van 2021! De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar. Kies jij voor één van de zes genomineerde boeken of vind jij dat juist een ander boek de prijs verdient?

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt.

De VoorleesExpress is een project waarbij kinderen 20 weken lang thuis voorgelezen worden door enthousiaste vrijwilligers. Dit stimuleert de taalontwikkeling van kinderen, verrijkt de taalomgeving in huis en brengt mensen met elkaar in contact.Voor dit project zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

Eén van de belangrijkste social media die gebruikt kunnen worden bij het zoeken naar werk is het zakelijke platform LinkedIn. Voor wie meer wil weten, organiseert de Bibliotheek in oktober een aantal gratis online bijeenkomsten.

Op dinsdag 14 september was er weer een persconferentie over het coronavirus. Bijna 13 miljoen mensen hebben een prik gekregen tegen het virus. Door de prikken neemt het aantal besmettingen met corona af. Daarom zijn minder strenge regels nodig. En mag er weer meer vanaf zaterdag 25 september.

Féline is de winnares geworden van Vakantielezen 2021 van de Bibliotheek Hof van Twente. Woensdag 15 september ontving zij haar prijs.

Ieder verhaal begint met taal!

Lezen is leuk. Maar wat als je de Nederlandse taal niet goed beheerst? Dan kom je niet goed mee op school. Vrijwilligers van de VoorleesExpress zetten zich in om kinderen met een taalachterstand extra aandacht te geven. Dat doen ze door het voorleesritueel in gezinnen met kinderen tussen de 2 en 8 jaar te introduceren. Samen met de ouders ga je op zoek naar leuke manieren om taal en lezen te stimuleren. Bibliotheek Hof van Twente is op zoek naar vrijwilligers die dit werk willen coördineren.

Wat als je nou eens wat meer tijd kreeg? Wat zou je dan nog eens graag willen doen?