Resultaten 1 - 10 van 162

De Bibliotheek ondersteunt bij het ontwikkelen van vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig mee te doen in de samenleving, want als je niet (digi)taalvaardig bent is de wereld heel ingewikkeld. De Bibliotheek is dé plek waar iedereen een leven lang leert. Als programmamaker basisvaardigheden ontwikkel jij het programma dat het verschil maakt.

Oplichters komen vaak betrouwbaar over. Ze bellen bij je aan, spreken je op straat aan of bellen je op. Zogenaamd namens de bank, de thuiszorg of zelfs om een toiletbezoek voor hun kind. Eenmaal binnen worden op die manier elk jaar vele mensen van hun bezittingen beroofd.

Bij hulpvraagfraude doet een oplichter zich voor als een bekende via bijvoorbeeld WhatsApp.

Op 4 en 5 mei staan we jaarlijks stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog en vieren we dat we weer in vrijheid leven. Het jaarthema van het Nationaal Comité is dit jaar Vrijheid in verbondenheid: de komende tijd kunnen we elkaar weer meer ontmoeten. Maar het feit dat we weer bijeen mogen komen, betekent niet automatisch dat we ons ook verbonden voelen. Wat zijn de spanningen die hierdoor worden opgeroepen en hoe gaan we daarmee om? Wil je meer weten over de Tweede Wereldoorlog en vrijheid in Nederland? Lees dan vooral verder!

Ons jaarverslag 2021 is gepubliceerd. In het verslag lees je wat we in 2021 bereikt hebben op de gebieden Geletterde samenleving, Participatie in de informatiesamenleving, Leven lang ontwikkelen en De basis garanderen.