Supporters

Denk mee

Denk mee

Wie wil je ontmoeten? • Waar wil jij je in ontwikkelen? • Wat wil je nog ontdekken?

De Bibliotheek is van iedereen. We nodigen iedereen dan ook uit mee te denken over het programma.

Heb je een goed idee voor een lezing, cursus, workshop of andere activiteit?

Of ben je op zoek naar anderen met dezelfde interesse om samen jouw idee te realiseren?

Laat het ons dan weten! Zo maken we samen een programma dat aansluit bij de wensen van Hof van Twente.

Wat doen we met jouw idee?

  • We nemen het idee mee bij het maken van ons activiteitenprogramma. En wie weet zie je het komend seizoen wel daar terug!
  • Komen we een idee vaker tegen of zien we een gemeenschappelijk thema? Dan kunnen we contact opnemen met de bedenkers, om te kijken of we hen in verbinding kunnen brengen met elkaar. We gaan samen aan de slag om de ideeën verder uit te werken. De Bibliotheek heeft een groot netwerk en kan je helpen jouw idee concreet te maken. Natuurlijk ben je vrij om aan te sluiten en bepaal je zelf jouw betrokkenheid.

Vertel ons jouw idee!

Ondersteun als bedrijf

Ondersteun als bedrijf

We hebben grote plannen. De Bibliotheek is namelijk allang niet meer alleen een plek om boeken te lenen. Steeds meer van onze inzet richt zich op het ontwikkelen van maatschappelijke en educatieve programma’s. We zijn goed op weg, maar willen verder uitbreiden en professionaliseren.

Alle extra inkomsten zijn daarom van harte welkom. Wil jouw organisatie in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen iets extra’s betekenen voor Hof van Twente? Dan ben je bij de Bibliotheek aan het juiste adres.

Waar ligt jullie hart?

Jeugd & Onderwijs

Kinderen zijn de volwassenen van de toekomst. Alle kinderen moeten dezelfde kansen krijgen zich te ontwikkelen en te ontplooien om zo volwaardig mee te kunnen doen in onze samenleving.

De Bibliotheek richt zich op mediawijsheid en leesplezier.

Meer leesplezier > meer lezen > beter in taal > meer kansen

Participatie & zelfredzaamheid

Alles staat of valt met lezen. In de huidige kennissa­menleving is 80% van het werk gerelateerd aan lezen en schrijven. Een goede taal- en leesvaardigheid is onmisbaar voor een maatschappelijke carrière. Maar 2,5 miljoen Nederlanders kunnen onvoldoende meedraaien in de maatschappij, doordat ze niet goed genoeg kunnen lezen, rekenen of met computers omgaan.  

De Bibliotheek richt zich op de aanpak van laaggeletterdheid en digitale zelfredzaamheid. Daarnaast leggen we waar mogelijk de relatie met werk, geld en gezondheid.

Betere taalvaardigheid > betere baan > hoger salaris > betere gezondheid > vaker politiek en maatschappelijk actief

Persoonlijke ontwikkeling

De Bibliotheek richt zich vanaf haar bestaan op ontwikkeling en ontplooiing van individu en samen­leving. Ook in de toekomst blijft de Bibliotheek een vitale schakel in de kennissamenleving. De Bibliotheek is, naast school, de enige instelling die garandeert dat iedereen toegang heeft tot informatie, bronnen en kennis om zichzelf te ontwikkelen.

De Bibliotheek is als maatschappelijk hart in de samenleving een belangrijke plek om kennis, gedachten en overtuigingen met elkaar uit te wisselen. Dit kan in de vorm van debatten, lezingen, workshops, cursussen, spreekuren, werkplekken, ontmoeting en overleg. Georganiseerd voor én met lokale partners en inwoners.

Goede, betrouwbare informatie > veilige omgeving > knooppunt van kennis > toegankelijk voor iedereen

Uitgebreidere informatie is te vinden in ons beleidsprogramma.

Belastingvoordeel

Bibliotheken zijn bij de Belastingdienst aangemerkt als ‘Algemeen Nut Beogende Instellingen’ (ANBI). Dat betekent dat bedrijven extra aftrek krijgen. De gift mag verhoogt worden met 25%. Bij bijvoorbeeld een donatie van € 100,-, mag € 125,- worden afgetrokken in de aangifte vennootschapsbelasting. Meer over onze ANBI-status lees je hier.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Nicol Wekamp via  of 0547 - 273493.

Word donateur

Word donateur

We hebben grote plannen. We staan voor een leven lang leren. We willen alle mensen uit Hof van Twente helpen het beste uit zichzelf te halen. Door te lezen, te leren, te ontmoeten en inspireren.

We zetten ons in voor mediawijsheid en taalvaardigheid op de scholen van Hof van Twente. We pakken samen met onze partners laaggeletterdheid en digitale zelfredzaamheid aan. En natuurlijk zijn we dé plek voor persoonlijke ontwikkeling in de gemeente.

Kortom, De Bibliotheek is allang niet meer alleen een plek om boeken te lenen. Steeds meer van onze inzet richt zich op het ontwikkelen van maatschappelijke en educatieve programma’s. We zijn goed op weg, maar willen verder uitbreiden en professionaliseren. Alle extra inkomsten zijn daarom van harte welkom.

Wil jij iets extra’s doen? Hier lees je hoe je kunt doneren.

Doneren

Elke donatie stellen we zeer op prijs! Je kunt jouw donatie overmaken aan:

Stichting Openbare Leeszaal en Bibliotheek Hengelo
IBAN: NL87RABO0104781963
Onder vermelding van: Gift.

Als bedrijf de Bibliotheek ondersteunen? Kijk dan hier.

BelastingvoordeelDaargeefjeom RGB-vierkant-300x300

De Bibliotheek is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) met de toevoeging ‘cultuur’. Een gift aan de Bibliotheek is daarmee aftrekbaar van je jaarlijkse belastingen. Daarnaast hoeft de Bibliotheek op basis van deze ANBI status geen erfbelasting of schenkbelasting te betalen

Lees hier meer over onze ANBI-status