Bibliotheek

BiebPanel

hires 28E0192 LRDe Bibliotheek staat midden in de maatschappij. We doen ons best om de gemeente Hof van Twente zo goed mogelijk te bedienen. Input van onze klanten is daarbij van onschatbare waarde. Denk je graag mee over de Bibliotheek? Dan zijn we op zoek naar jou! 

Laat je mening horen met BiebPanel

Vier keer per jaar leggen we ons oor te luister bij onze klanten. We hebben daarvoor een prachtige onderzoekstool: BiebPanel. Met het BiebPanel wordt inzichtelijk gemaakt hoe onze klanten over ons denken. Per onderzoek wordt er een ander thema belicht. Het kan gaan over de collectie, het gebouw, de activiteiten, de communicatie, etc. Het mooie is: in de resultaten kunnen we onze Bibliotheek vergelijken met andere Bibliotheken in Nederland. Zo zien we direct waar we goed scoren, en waar we kunnen verbeteren.

Blij met jouw mening!

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: we zijn blij met jouw mening. Ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je wat om deze een aantal keer per jaar met ons te delen? Meld je dan aan bij het Biebpanel!

meldjeaan

Onderzoeksresultaten

Als je meedenkt, wil je natuurlijk ook weten wat er met je mening gebeurt. Na ieder onderzoek plaatsen we een samenvatting van de resultaten op onze website. Met de klantonderzoeken willen we onze dienstverlening verbeteren. We laten dus ook weten wat wij met de resultaten gaan doen!

Lid worden

HV kbalmere0231 smallEen lidmaatschap bij de Bibliotheek, daar krijg je veel voor terug! Voor slechts €4,25 per maand kun je eindeloos veel boeken, films en tijdschriften lenen. En ben je even uitgeleend? Dan kun je iedere maand weer opzeggen. Ben je jonger dan 18, dan is jouw lidmaatschap gratis. Jeugdlidmaatschap

Beginnen met lenen

Als je onderstaand formulier hebt ingevuld krijg je bericht wanneer jouw bibliotheekpas klaar ligt in de vestiging van jouw keuze. Dit duurt ongeveer 4 werkdagen.Wil je nu al lenen? Kom dan naar de Bibliotheek en regel je lidmaatschap aan de balie. Je krijgt dan direct je pas mee.

Ben je 18 jaar geworden?

Gefeliciteerd! Wat leuk dat je lid wilt blijven van de Bibliotheek. Vul onderstaand formulier in, dan zetten wij je jeugdlidmaatschap over. Je kunt dan gewoon met je eigen pas blijven lenen. Kom even langs als je je pas kwijt bent, dan krijg je een nieuwe.

 

Gegevens


Machtiging

Om het lidmaatschap in orde te maken hebben we jouw bankrekeningnummer (IBAN; klik hier om te berekenen) nodig en een machtiging voor automatische incasso.

Het lidmaatschap is maandelijks opzegbaar. 

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met ons privacystatement.

Velden met een * zijn verplicht

Lidmaatschap

Heb je een vraag die niet wordt genoemd? Neem dan contact met ons op!

Hoe kan ik lid worden?

Je kunt online lid worden of in één van de Bibliotheken. Voor meer informatie over het lidmaatschap kijk je hier. Neem bij het afhalen van je bibliotheekpas een legitimatiebewijs mee. 

Wat kost een abonnement?

Een abonnement kost €4,25 per maand. Voor dit bedrag kun je eindeloos veel boeken, films, tijdschriften en e-books lenen.

Ik ben al langer lid, heb ik nu ook automatisch een maandabonnement?

Nee. De jaarabonnementen lopen nog door. Op het moment dat het einde van jouw abonnementsperiode in zicht is, krijg je een brief thuis. Daarin leggen we het maandabonnement uit en vertellen we hoe je kunt overstappen. Betaal je al met automatische incasso, dan hoef je niets te doen. Betaal je met acceptgiro en wil je overstappen op het maandabonnement? Als je het aan ons doorgeeft, gaan we het regelen.

Ik betaal met automatische incasso. Wanneer worden de abonnementskosten geïncasseerd?

Rond de 20e van de maand. 

Hoe zeg ik mijn abonnement op?

Heb je een jaarabonnement? Dan kun je na een jaar je abonnement opzeggen. Dat kan telefonisch, schriftelijk, via het contactformulier of aan de balie.

Heb je het nieuwe maandabonnement? Dan kun je je abonnement op ieder moment opzeggen (met een opzegtermijn van een maand). De maand waarin je opzegt is de laatste maand waarin er nog geld wordt afgeschreven. De daaropvolgende maand is de laatste maand waarin je kunt lenen.

Twee voorbeelden:

  • Zeg je op 30 december op, dan is de afschrijving van omstreeks 20 december de laatste afschrijving. Je kunt in januari nog lenen.
  • Zeg je op 8 januari op, dan zal er omstreeks 20 januari nog een laatste keer worden afgeschreven. Je kunt in februari ook nog lenen.

Opzeggen kan met een berichtje naar onze klantenservice.

Ik heb een maandabonnement voor €4,25 per maand. Waarom wordt er nu €8,50 afgeschreven?

De eerste afschrijving volgt pas na een tijdje. Je betaalt dan de eerste maand na inschrijving én de daaropvolgende maand vooruit. 

Ik ben mijn bibliotheekpas kwijt. Wat moet ik doen?

Je bent verantwoordelijk voor de materialen die op je pas geleend worden, ook bij verlies of diefstal. Meld het daarom altijd als je je pas bent verloren. Deze wordt dan geblokkeerd. Tegen een kleine vergoeding krijg je een nieuwe bibliotheekpas.

Wat kan ik allemaal met mijn bibliotheekpas?

Je kunt boeken, cd’s, dvd’s, luisterboeken, games en tijdschriften lenen. Het reserveren van materialen, ook uit andere bibliotheken, is gratis. De pas geeft korting op workshops, lezingen en andere activiteiten van de bibliotheek, maar ook van andere organisaties op gebied van cultuur, natuur of educatie (voordeelmetjebiebpas.nl voor een overzicht)! 

Kan ik ook e-books lenen met mijn abonnement?

Jazeker! Je kunt gebruik maken van het e-booksplatform van de digitale Bibliotheek. Kijk op www.bibliotheek.nl/e-books, maak keuze uit duizenden e-books en begin direct met lenen!

Bij welke bibliotheken kan ik terecht met mijn bibliotheekpas?

Natuurlijk bij onze vestigingen van Bibliotheek Hof van Twente. Maar ook bij alle andere bibliotheken in Overijssel! Dat is zo geregeld: je gaat bij de gewenste Bibliotheek met je eigen bibliotheekpas naar de balie en geeft aan dat je gastlener wil worden. Daarna kun je direct beginnen met lenen. Je mag zelf weten waar je de geleende materialen terug brengt.

Kan ik boeken lenen als ik niet zelf naar de bibliotheek kan komen?

Dat kan! U geeft een lijstje door, de vrijwilligers van Bibliotheek aan Huis zoeken materialen uit en brengt deze vervolgens bij u thuis, zonder extra kosten.

Lid worden - bedankt!

Gefeliciteerd, je bent lid van de Bibliotheek! We zullen het formulier zo spoedig mogelijk verwerken. Je bibliotheekpas wordt na 2-5 werkdagen thuisgestuurd. Ter bevestiging van inschrijving hebben we een kopie van het ingevulde formulier naar je e-mailadres verstuurd. 

Graag tot ziens in de Bibliotheek!

Openingstijden Bibliotheek Hof van Twente

Overstappen

Ben je al lid van de Bibliotheek, maar wil je overstappen op maandelijks betalen? Vul het formulier in, dan gaan we het verder regelen.

Overstappen kan altijd en is kosteloos. Het maandabonnement gaat pas in op het moment dat je huidige abonnementsperiode afloopt. De afloopdatum is terug te vinden in Mijn Bibliotheek onder Mijn gegevens.Om het abonnement in orde te maken hebben we je volledige 18 tekens tellende IBAN-nummer nodig. Klik hier om jouw IBAN-nummer te berekenen.

(Velden met een * zijn verplicht)

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met ons privacystatement.