Service

Apps van de Bibliotheek

App voor reserveren en verlengen: Bibliotheek Wiseappicon

Met de app 'Bibliotheek Wise' heeft u altijd en overal toegang tot de Bibliotheek. Met de app regelt u alle belangrijke bibliotheekzaken gemakkelijk op uw smartphone of tablet.

  • Wat heb ik thuis? Bekijk welke materialen u thuis hebt en wanneer u ze moet inleveren.
  • Verlengen: Verleng eenvoudig de materialen die u thuis heeft.
  • Verlengen voor uw kinderen/partner: Ook de materialen van uw partner of kinderen kunt u verlengen. Daarvoor moet u gemachtigd zijn. Dit is snel geregeld. Hoe dat werkt, leest u hier.
  • Zoeken in de catalogus: Doorzoek onze volledige collectie.
  • Reserveren en aanvragen: Heeft u een titel gevonden, dan kunt u deze direct reserveren of aanvragen uit een andere bibliotheek.
  • Aanwinsten en leesadvies: Bekijk onze aanwinsten en laat u op ideeën brengen met persoonlijk lees- en luisteradviezen en beoordelingen van andere bibliotheekgebruikers.
  • Inbox en berichten: Ontvang de laatste bibliotheekberichten in uw eigen inbox en krijg onder andere meldingen over reserveringen die klaarliggen of materialen die u weer moet inleveren.

Beschikbaar voor iOS (via iTunes App Store) en Android (via Google play).

 

App voor e-books lezen van de Bibliotheek: De Bibliotheekapp 2

De leesapp van de Bibliotheek is onmisbaar. Hiermee kunt u namelijk uw geleende e-books lezen op uw tablet of mobiele telefoon. Wilt u meer weten over e-books lenen? Kijk dan hier

Beschikbaar voor iOS (via iTunes App Store) en Android (via Google play).

 

App voor luisterboeken: LuisterBiebluisterbieb

Met de gratis LuisterBieb-app kunt u genieten van luisterboeken, waar en wanneer u maar wilt. Wegdromen bij een goed boek, luisteren voor de lijst of uw kennis bijspijkeren met een luistercollege.

Meer weten over de LuisterBieb? Kijk op bibliotheek.nl

Beschikbaar voor iOS (via iTunes App Store) en Android (via Google play).

Bibliotheek aan huis

Bibliotheek aan huis

Als je niet (meer) in staat bent de Bibliotheek te bezoeken, kun je gebruik maken van onze dienst Bibliotheek aan Huis. Vrijwilligers bezorgen dan de boeken aan huis.

Jij geeft aan wat je het liefst leest en wat jouw interessegebieden zijn, een vrijwilliger zoekt materialen voor je uit, brengt ze bij je thuis en haalt ze daar ook weer op. Je betaalt voor deze service geen extra kosten, slechts de kosten van het lidmaatschap van de Bibliotheek.

Ook als je door bijvoorbeeld een handicap of ziekte tijdelijk (minimaal 3 maanden) niet zelf naar de Bibliotheek kunt komen, kun je gebruik maken van deze service. 

Ruime keuze, ook voor slechtzienden

Bibliotheek Hof van Twente heeft een ruime keuze aan boeken, muziek, dvd’s, tijdschriften, luisterboeken, e-books. Ook als je visueel beperkt bent, zijn er genoeg mogelijkheden, zoals grootletterboeken, Daisy CD’s en de collectie Passend Lezen met 45.000 gesproken boeken.

Naar de website Passend Lezen

Gebruik maken van Bibliotheek aan Huis

Voor meer informatie of om je aan te melden kun je contact opnemen via het e-mailadres . Je wordt verder geholpen door één van de vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis.

Wil je liever telefonisch contact? Bel dan met de Bibliotheek in Goor via 0547 - 27 34 93.

Vrijwilliger worden

De vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis zorgen er voor dat mensen die (tijdelijk) niet in de Bibliotheek kunnen komen toch gebruik kunnen maken van onze collectie.

Als vrijwilliger krijg je een aantal vaste klanten. Je inventariseert hun wensen en legt uit wat de klant kan verwachten. Je selecteert vervolgens zelfstandig de gewenste materialen, registreert ze, bezorgt ze en haalt ze weer op. 

Wil jij helpen? Bekijk dan hier het functieprofiel en meld je aan als vrijwilliger via e-mailadres: . Je wordt verder geholpen door één van de vrijwilligers van de Bibliotheek aan Huis.  

Betalen

betalen smDe Bibliotheek is cashless. Dat betekent dat je bij ons niet met contant geld kunt betalen. Dat is veiliger en makkelijker. Wat voor kosten kun je tegen komen en hoe kun je deze betalen?

Openstaande kosten betalen

Heb je kosten openstaan, bijvoorbeeld telaatgeld of lidmaatschapskosten, dan kun je die met pin of een tegoed betalen in de Bibliotheek. Betalen kan ook vanuit huis met iDEAL, na inloggen in Mijn Bibliotheek.

Een tegoed nemen

Met een tegoed op je bibliotheekpas hoef je niet meer voor ieder klein bedrag af te rekenen. Je zet een tegoed op je pas in de Bibliotheek bij een betaalautomaat of online via iDEAL, na inloggen in Mijn Bibliotheek.

Lidmaatschapskosten

Iedere maand worden de kosten voor het lidmaatschap automatisch afgeschreven rond de 20e van de maand.

Ben je net lid geworden, dan betaal je de eerste keer pas in de daaropvolgende maand. De eerste keer betaal je een maand vooruit, waardoor het maandbedrag twee keer wordt afgeschreven.

Telaatgeld

Als je je materialen te laat inlevert, betaal je €0,25 per stuk per dag dat de Bibliotheek geopend is voor boeken en tijdschriften en €0,50 voor dvd’s, games en cd’s.

Kopiëren en printen

Je kunt bij de Bibliotheek Hof van Twente terecht om tegen een klein bedrag kopietjes en printjes te maken. Deze reken je af met je pinpas of met het tegoed op je bibliotheekpas. Instructies

Voor anderen betalen

Wil je het telaatgeld voor je kinderen betalen? Of wil je dat iemand voor jou kan betalen? Dat kunnen we regelen! In Mijn Bibliotheek (na inloggen) kies je voor ‘Relaties’ en vul daar de gegevens in van de persoon waar je voor wilt betalen of die voor jou wil betalen. Je kunt ook voor anderen verlengen.

Contact

Bibliotheek Hof van Twente

De Höfte 9
7471 DK Goor

Postbus 90

7470 AB Goor

Telefoon 0547 - 273493

E-mail:

Internet: www.hofbibliotheek.nl

Vragen over de LuisterBieb, E-books of ThuisBieb?

Speciaal voor deze vragen staan antwoorden overzichtelijk op de helpdeskpagina van de Online Bibliotheek.

Overige vragen

Kom je er niet uit? Laat het ons weten. De klantenservice beantwoordt je vragen telefonisch via 0547 - 27 34 93 tijdens de openingstijden van onze vestiging in Goor. Of vul onderstaand formulier in om antwoord per e-mail te ontvangen.


Vragen over ledenadministratie

Vult dit formulier in als je een vraag hebt over de contributie, over een boete of factuur, als je een adreswijziging wil doorgeven of als je wilt opzeggen.

Velden met een * zijn verplicht.
Uw reactie
Uw persoonlijke gegevens

In verband met verwerking van persoonlijke gegevens dient akkoord te worden gegaan met ons privacystatement.

Beveiligingscode invullen (verplicht)

Om te voorkomen dat er ongewenste e-mails (spam) via dit formulier verstuurd worden, graag hieronder de beveiligingscode invoeren. De code is niet hoofdlettergevoelig. Als de code niet goed leesbaar is kunt u de code vernieuwen door op het icoontje naast het invoerveld te klikken.


captcha