Website voorlezen

Taalpunt

TaalpuntlogonieuwTaalpunt Hof van Twente is dé plek voor iedereen die de Nederlandse taal beter wil beheersen. Een plek voor anderstaligen én voor mensen die beter willen leren lezen of schrijven. Er zijn speciale taalcursussen voor volwassenen en deelnemers krijgen op eigen niveau les van een taalcoach.

Aanmelden

Iedereen die zijn taal wil verbeteren kan zich bij het Taalpunt Hof van Twente aanmelden. Dit kan tijdens de openingstijden in iedere bibliotheekvestiging van Hof van Twente. Er wordt dan contact opgenomen voor een intakegesprek. Samen met de vrijwilligers wordt er dan gekeken wat nodig is om de Nederlandse taal te verbeteren.

Samenwerkingsverband

Het Taalpunt Hof van Twente is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Hof van Twente, de Bibliotheek Hof van Twente, Wijkracht, Stichting Lezen en Schrijven en het ROC van Twente.

1,3 miljoen mensen worstelen met taal

Het lijkt vanzelfsprekend om goed Nederlands te kunnen lezen, schrijven en spreken. Maar dat geldt niet voor iedereen. Maar liefst 1,3 miljoen Nederlanders tussen de 16 en 65 jaar hebben veel problemen met lezen en schrijven. In de Hof van Twente zijn er zo'n 3.000 mensen die hiermee worstelen. Het kost hen veel moeite om een brief of e-mail te schrijven, de post te lezen, een formulier in te vullen of een treinkaartje te kopen. Wat voor veel mensen heel normaal is, is voor hen een grote belemmering in het dagelijks leven.

Ook voor anderstaligen

website2 mediumHet Taalpunt is er ook voor anderstaligen die in Nederland zijn komen wonen. Verhuizen naar een vreemd land brengt veel nieuwe dingen met zich mee. Eén van die dingen is het leren van een nieuwe taal. Het Taalpunt helpt hen op weg met de taal.

Het beheersen van de Nederlandse taal is ontzettend belangrijk. Het maakt het leven makkelijker en leuker. U begrijpt uw omgeving beter, u kunt uw kinderen voorlezen of zelf een boek lezen, u kunt formulieren invullen, een nieuwe opleiding beginnen of werk zoeken. Het leren van Nederlands is een verrijking van uw leven.