Mijn Bibliotheek  

Laden...

LeeskringLezen doe je alleen, maar het is vaak erg boeiend om met anderen over boeken te praten. Dat kan in een leeskring! Hier vind je meer informatie over een aantal praktische zaken.

Leeskringen in de buurt

Wil je weten of er een leeskring bij jou in de buurt is waar je bij kunt aansluiten of wil je zelf een leeskring starten? Kijk dan op de website voor leeskringen van Rijnbrink: mijnleeskring.nl.

Boeken 

Je kan de boeken natuurlijk in de Bibliotheek lenen, maar als leeskring wil je meestal over meerdere exemplaren van één titel beschikken. In Overijssel kun je daarvoor gebruik maken van de collectie voor leeskringen die Rijnbrink beheert. Je hebt daarbij keuze uit 400 titels. De boeken worden compleet met achtergronddocumentatie bij de bibliotheek van jouw keuze afgeleverd. Op mijnleeskring.nl vind je meer informatie.

Achtergrondinformatie

In alle bibliotheken zijn gratis databanken over literatuur te raadplegen. In LiteRom vind je bijvoorbeeld een groot aantal boekrecensies uit dag- en weekbladen over Nederlandse en buitenlandse literatuur. In de Uittrekselbank vind je uittreksels van boeken en auteursportretten. Bibliotheekleden kunnen deze databanken ook thuis gebruiken.

Natuurlijk heeft de Bibliotheek ook informatie in boekvorm over schrijvers en hun werk. Vraag ernaar bij onze bibliotheekmedewerkers.

Andere interessante websites:

Literatuurplein
Boekentaal
Leesclub starten