Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Filmprojectdag in de herfstvakantie

Filmprojectdag in de herfstvakantie

Droom je ervan om voor de camera te staan als acteur of actrice? Of gaat je hart sneller kloppen bij het maken van een spannende film? Dan is dit je kans! Op maandag 18 oktober organiseert Bibliotheek Hof van Twente een filmprojectdag (10 tot 14 jaar) van 10.00 tot 15.30 uur. De dag vindt plaats in Stadscentrum Het Parochiehuis in Delden.

 Onder begeleiding van professionals ga je alles leren over het maken van een film en over het verantwoord omgaan met media. En of dat nog niet genoeg is, je film kan zelfs op het filmfestival in Oldenzaal vertoond worden!

Wat ga je leren?

Tijdens de filmprojectdag kom je niet alleen van alles te weten over het maken van een film of de beste manier om te acteren, je denk ook na over mediawijsheid. Dus de manier waarop je met beelden omgaat. Want als je nú gek doet voor een camera, wil je dan dat als je over 10 jaar solliciteert, ze dit filmpje ook nog ergens kunnen zien? En wat is je verantwoording als filmer en regisseur? Mag je iemand op zo’n manier in beeld brengen dat die ander zich daar achteraf voor schaamt of er ongelukkig van wordt? 

Wat ga je doen?

Bij inschrijving voor deze filmprojectdag kies je een rol: acteren, filmen of regisseren. Als je kiest voor acteren krijg je als onderdeel van deze dag een workshop theater. Als je kiest voor filmen of registeren dan krijg je als onderdeel van deze dag een workshop filmen/regisseren.

Dagprogramma:

  • Start projectdag, je maakt kennis met de andere deelnemers en je krijgt uitleg over het verhaal welke je gaat verfilmen.
  • De groep wordt opgesplitst aan de hand van de gekozen rollen en je volgt een workshop theater of filmen/regisseren.
  • Pauzemoment, de Bibliotheek verzorgt ranja, thee, water en een stuk fruit. Zelf neem je eigen lunch mee.
  • Start met het maken van de filmopnamen, je duikt nu in je gekozen rol.
  • Na het filmen maak je ook stopmotionfilmpjes voor de aankondiging en aftiteling.
  • Vervolgens laat je elkaar weten wat je hebt geleerd over het maken van een film en mediawijsheid.
  • Kort pauzemoment waarin je (groot)ouders/verzorgers mogen aansluiten.
  • Eindpresentatie aan alle deelnemers en (groot)ouders/verzorgers.

Filmfestival Oldenzaal op vrijdag 12 november

Op vrijdagmiddag 12 november van 15:00 tot 17:00 uur organiseert Stichting Filmhuis Oldenzaal een filmfestival speciaal voor jou! In elke Twentse gemeente gaan wij een filmprojectdag organiseren. Uit al deze films worden door een vakjury de 10 beste gekozen en vertoond op het filmfestival. En tijdens het festival zal uit deze 10 video’s de nummer 1 gekozen worden! Meer informatie over het filmfestival ontvang je tijdens de filmprojectdag.

Hoe kan je je inschrijven?

  1. Klik hier voor het inschrijfformulier waar je je gegevens op kunt invullen.Deze lever je uiterlijk 14 oktober in bij een van onze vestigingen of mail je naar .  Als er meer inschrijvingen zijn dan plekken dan worden de plekken verdeeld op volgorde van inschrijving.
  2. Meld je hierna óók aan via de aanmeldlink onderaan deze pagina!

Let op: we vragen je om je ouders/verzorgers op het inschrijfformulier om toestemming te geven voor de AVG. Geven jouw ouders/verzorgers hier geen toestemming voor, dan kan je helaas niet de rol van ‘acteren’ kiezen, gezien je dan in beeld komt. Je kan dan wel kiezen voor de rol filmen of regisseren.

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum maandag 18 oktober 2021
Tijd 10:00 tot 15:30 uur
Waar Overig
Thema Jeugdactiviteit
Prijs
€ 2,50