Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Voorleessessie Sterrin Smalbrugge | Kinderboekenweek 2021

Ecologe en reptielendeskundige Sterrin Smalbrugge, bekend van haar leerzame kinderserie Reptielengek en Expeditie Robinson, komt voorlezen uit haar kinderboeken en ze neemt een reptiel mee!

Ecologe Sterrin Smalbrugge komt naar Bibliotheek Goor! In een interactief programma neemt ze kinderen van 6 t/m 12 jaar mee naar een wereld waarin ze veel nieuwe dingen ontdekken en leren. Tijdens haar voorleessessie gaat Sterrin in op vragen als: welke soorten reptielen zijn er? Waarom zijn ze zo belangrijk voor de natuur? Zijn alle reptielen giftig? Komen reptielen in alle landen ter wereld voor? Welke reptielen kun je in Nederland vinden? Wat moet je doen als je een reptiel in het wild tegenkomt? En nog veel meer!

Aanmelden

De voorleessessie is gratis te bezoeken. In verband met een maximum bezoekersaantal willen we je wel vragen van tevoren aan te melden. Kinderen kunnen zich aanmelden door middel van de knop onderaan deze pagina. Ouders hoeven zich niet aan te melden, voor hen staat er koffie en thee klaar tijdens de voorleessessie.

Kinderboekenweek 2021

Het thema van de Kinderboekenweek 2021 is Worden wat je wil. In de Bibliotheek besteden we uitgebreid aandacht aan de Kinderboekenweek met een tof programma. Klik hier voor alle activiteiten tijdens de Kinderboekenweek!

Over Sterrin Smalbrugge

Sterrin Smalbrugge (1993) is reptielendeskundige. Ze reist de hele wereld over om onderzoek te doen naar het fascinerende reptielenrijk en is ervaren in het hanteren van gifslangen. In Het grote reptielenboek, een boeiend en informatief jeugdboek voor kinderen van 7 tot 12 jaar, vertelt ze alles over reptielen, hun leefomgeving, hun belang voor het ecosysteem, en de wijze waarop reptielen zich hebben ontwikkeld om te overleven in de meest afgelegen en woeste gebieden. Zoals over de gehoornde spinnenstaartadder, die heeft een staart dat veel op een spin lijkt. Zo kan hij vogels lokken als prooi. Of over de gekko met zijn vernuftige pootjes waarmee hij over muren en plafonds kan lopen. Of over het gif van het gilamonster dat wordt gebruikt in medicijnen tegen diabetes type 2. Over reptielen is eindeloos veel te vertellen!

Sorry, het evenement is volgeboekt waardoor registratie niet meer mogelijk is

Datum zaterdag 9 oktober 2021
Tijd 10:00 tot 11:00 uur