Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Oefenen met reizen in het openbaar vervoer

Oefenen met reizen in het openbaar vervoer

Binnen het reizen met het openbaar vervoer is er de laatste jaren het één en ander veranderd. Voor het reizen met het openbaar vervoer heeft men een OV-chipkaart nodig of men moet een kaartje kopen bij de kaartautomaat. We merken dat het voor senioren soms lastig is om hier mee om te gaan omdat ze niet weten hoe dit werkt.

Daarom organiseert Ervaar het OV, in opdracht van de provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel proefreisjes voor senioren waarbij er onder begeleiding van OV-ambassadeurs geoefend kan worden met het reizen in het openbaar vervoer.

Uitleg

De OV-ambassadeurs kiezen een traject waarbij u met zowel de trein als met de bus reist. Op de stations krijgt u duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen u met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting.

Wanneer?

Datum: maandag 27 mei

Startplaats en -tijd: Dit proefreisje vindt plaats vanuit Goor. Na aanmelding ontvangt u de exacte opstapplaats en aanvangstijd.

Meenemen: Eigen OV-chipkaart of als u niet in bezit bent van een geldige OV-chipkaart kunt u een eenmalig kaartje kopen. Er wordt op eigen kosten gereisd.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor dit proefreisje op . Of bel naar OV-ambassadeurs: 038-4540130. O.v.v. naam, telefoonnummer, e-mailadres, datum en plaats proefreisje.

Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Ervaar het OV.