Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Adriaan van Dis

AdriaanvanDis

Aan de vooravond van de Boekenweek 2019 met als thema “De moeder de vrouw” nodigt het Nutsdepartement Delden u, in samenwerking met de bibliotheek Hof van Twente, van harte uit voor de jaarlijkse literaire avond met de, bij velen zo geliefde, schrijver Adriaan van Dis.

Adriaan van Dis

Adriaan van Dis (1946) werd na de oorlog geboren als zoon van moeder Maria van Dis. Zij had al drie dochters van een KNIL-militair die was gedood tijdens de Japanse bezetting. Zijn vader, Victor Justin Mulder, was ook eerder in Indië getrouwd geweest. Zo was zoon Adriaan, na de oorlog in Nederland geboren, het enige blanke kind uit het gezin zonder een eigen Indische geschiedenis. Zijn vader was door de oorlogservaringen getraumatiseerd en arbeidsongeschikt verklaard.Adriaan van Dis (1946) werd na de oorlog geboren als zoon van moeder Maria van Dis. Zij had al drie dochters van een KNIL-militair die was gedood tijdens de Japanse bezetting. Zijn vader, Victor Justin Mulder, was ook eerder in Indië getrouwd geweest. Zo was zoon Adriaan, na de oorlog in Nederland geboren, het enige blanke kind uit het gezin zonder een eigen Indische geschiedenis. Zijn vader was door de oorlogservaringen getraumatiseerd en arbeidsongeschikt verklaard.Adriaan Van Dis deed in 1978 zijn doctoraal-examen in de Nederlandse en Zuid-Afrikaanse Letterkunde.Al tijdens zijn studie was Van Dis redacteur bij NRC Handelsblad. In 1983 debuteerde hij als televisiepresentator. Thans is hij een regelmatig terugkerende gast bij het t.v. programma “De Wereld Draait Door”. Hij is de schepper van een veelzijdig oeuvre van romans, novelles en reisreportages. In Delden zal hij zich, indachtig het Boekenweek thema, richten op zijn boek uit 2014 “Ik kom terug”. Het is gedeeltelijk een autobiografisch werk, vol humor, dat gaat over de verhouding met zijn moeder. Ook zal hij “luchtig” spreken over “het ouder worden” - hij kan hierover mee praten - en wellicht over nieuw werk waarmee hij al begonnen is.U heeft op deze avond een unieke kans om de veel gelezen schrijver Adriaan van Dis persoonlijk te horen. Er zal zeker ook gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Praktische zaken

De toegang voor leden van het Nut Delden of van de Bibliotheek Hof van Twente is € 8,00, niet-leden betalen € 13,00. Deze prijs is inclusief een consumptie. Kaarten zijn vanaf dinsdag 26 februari a.s. te koop bij de bibliotheek te Delden, Stadshagen 200 en, indien nog beschikbaar, vóór aanvang aan de zaal.