Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Evenement: 'Dichter bij de Natuur'

Evenement: 'Dichter bij de Natuur'

Relax in de natuur en luister ondertussen naar gedichten, muziek en meer. Laat je meenemen door o.a. Ramsey Nasr, Johanneke ter Stege, Wouter Munsterman en Melanie Brilman. Naast optredens zijn er doorlopend (kinder)activiteiten, een markt met producten uit de Reggetuin, een terras, rondleidingen en voorleessessies door kinderboekenschrijfster Tosca Menten.

Waar? De Reggetuin in Goor.

Wanneer? Zaterdag 30 september van 14.00 tot 17.00 uur.

 

Cultureel event voor jong en oud

Relaxen in de natuur en ondertussen luisteren naar gedichten en muziek. Dat is 'Dichter bij de Natuur'. Een laagdrempelig evenement in stadsmoestuin De Reggetuin in Goor, met kunst, literatuur, natuur en bezoekers die op zoek zijn naar een ontspannen middag met poëzie en muziek op een aantrekkelijke locatie.  

Laat je meenemen in de verwondering van acteur, schrijver en dichter Ramsey Nasr. Schrik op door de woorden van De Klimaatdichters. En doe een stiekem dansje op de muziek van Johanneke ter Stege. Ook kan je bijvoorbeeld zelf aan de slag met het maken van een insectenhotel. Naast optredens zijn er doorlopende (kinder)activiteiten, een markt met producten uit De Reggetuin, een terras, rondleidingen en voorleessessies.

Zo komt Tosca Menten – kinderboekenschrijfster van Dummie de Mummie, De wraak van Knor, Jufrouw Pots en Koning Snert, ook naar De Reggetuin. Ze zal voorlezen uit eigen werk, vertellen wat zij zo bijzonder vind aan de natuur en je kan haar natuurlijk alles vragen over haar boeken en hoe is om schrijfster te zijn. En dat alles in de fijne boomgaard van De Reggetuin. Pas wel op voor vallende appels! 

Programma

Klimaatdichters op de zeepkist

Op straat klinken de klanken van De Klimaatdichters om iedereen welkom te heten. Met hun gedichten roepen ze op aansprekende wijze op om meer oog te krijgen voor de schoonheid van en de zorgen om onze planeet.

Café/terras | Rondleiding Reggetuin

Het café/terras is het verzamelpunt voor een rondleiding waarbij vrijwilligers je meenemen langs al het moois van De Reggetuin.

Boomgaard | Markt en workshops, kinderactiviteiten

In de boomgaard is een gezellige markt met onder andere interessante workshops en kinderactiviteiten.

  • 14.30 en 15.30 uur – Voorleessessies door Tosca Menten

Doorlopend zijn er natuur- en kinderactiviteiten met vrijwilligers van De Reggetuin, zoals het maken van een insectenhotel.

Onder de Es optredens

Geniet van voordrachten en optredens van bekende namen als Ramsey Nasr (dichter, schrijver, essayist, acteur, regisseur, librettist en vertaler), Joanneke ter Steege (stadsdichter van Deventer en singer-songwriter) Wouter Munsterman (pianist en pianodocent en de huidige stadsdichter van Hengelo) en Mélanie Brilman (zangeres met een voorkeur voor het lied als kunstvorm).

  • 14.00 tot 16.20 uur – Optredens van Ramsey Nasr, Johanneke ter Stege, Wouter Munsterman en Mélanie Brilman

Dichters uit de Hof

Daarna volgt de voordracht van de genomineerde dichters die meededen aan de gedichtenwedstrijd 'Dichter bij de Natuur'. Als inwoner van gemeente Hof van Twente kon je tot 11 september jl. je creatieve kijk op ‘Groen Doen’ delen in de vorm van een gedicht over 'Dichter bij de Natuur' in de breedste zin van het woord. De mooiste gedichten worden beloond met een prijs. 

  • 16.20 uur – Optredens genomineerde dichters gedichtenwedstrijd
  • 16.45 uur – Prijsuitreiking gedichtenwedtrijd door de stadsdichter van Goor

Meld je aan

Al dit moois wil je toch niet missen? Kinderen hebben gratis toegang en de ticketprijs voor volwassenen is slechts 5 euro per persoon. De entree van het evenement is bij de ingang van De Reggetuin.

Geef je op via de aanmeldknop onderaan deze pagina! 

 

Maand van het Groen Doen!

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de 'Maand van het Groen Doen!' in september. Samen met de gemeente Hof van Twente, De Groene Loper, De Reggetuin, Hofvogels, St. Machtig Mooi Markelo Zoemt en vele andere vrijwilligers organiseren we deze maand. 

Webheader Hof Nog Groener

Tijdens deze maand zijn er verschillende leuke én inspirerende groene activiteiten te ondernemen. Denk aan: groene exposities, fietsroutes, workshops en zelfs een groene dichtwedstrijd. Iedereen uit Hof van Twente kan meedoen. Kom jij ook?

De ‘Maand van het Groen Doen’ Is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’, waarmee we willen laten zien hoe gezellig, gewoon en gemakkelijk groen doen kan zijn. Echt iedereen kan het!

www.hofnoggroener.nu 

 

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum zaterdag 30 september 2023
Tijd 14:00 tot 17:00 uur
Waar Overig
Thema Gezin
Prijs Gratis