Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Fietsroute: ‘De Groene Route’

Fietsroute: ‘De Groene Route’

Let op! De fietsroute is inmiddels gratis beschikbaar om te fietsen op eigen gelegenheid.

Pak je fiets erbij en laat je inspireren door groene projecten die voornamelijk door mensen in de buurt worden opgepakt. Vanuit Noâberschap, dus samen de schouders eronder! 

Waar? Start en aankomst bij De Reggetuin in Goor.

Wanneer? Dinsdag 19 september van 10.15 tot 14.15 uur.

 

Fietsroute langs groene projecten (+/- 23 km)

Pak je fiets erbij, want met deze fietsroute fiets jij langs allerlei inspirerende groene projecten, voornamelijk door mensen in de buurt geïnitieerd én opgepakt. Vanuit noaberschap, dus samen de schouders eronder. In samenwerken met groene organisaties als de Groene Loper, Natuur voor Elkaar en de gemeente Hof van Twente. De vrijwilligers langs de route vertellen je graag alles over hoe de projecten zijn ontstaan, wat ze opleverden en natuurlijk wat de toekomst gaat brengen.

Zo fiets je onder andere langs Onder de Wieken. Dit is een groene, natuurlijk ingerichte speel- en ontmoetingsplek. Ook kom je langs de Frans Halsstraat, een prachtige biodiverse buurtuin. Waar bloemen, bijen en vlinders afkomen op de vele struiken en fruitboompjes.

Klik op de afbeelding hieronder om de fietsroute te bekijken (pdf-bestand met routekaart):

FIETSEXCURSIE FLYER A5 DIGITAL VOOR

Meer info over de groene projecten is te vinden via onderstaande links:

  1. De Reggetuin
  2. Onder de Wieken
  3. Scherpenzeelse weg
  4. Lijsterstraat
  5. Frans Halsstraat
  6. Hockey Goor
  7. Brinkweg Stokkum
  8. Begraafplaats

 

Maand van het Groen Doen!

Deze activiteit is bedacht in het kader van de 'Maand van het Groen Doen!' in september. Samen met de gemeente Hof van Twente, De Groene Loper, De Reggetuin, Hofvogels, St. Machtig Mooi Markelo Zoemt en vele andere vrijwilligers organiseren we deze maand. 

Webheader Hof Nog Groener

Tijdens deze maand zijn er verschillende leuke én inspirerende groene activiteiten te ondernemen. Denk aan: groene exposities, fietsroutes, workshops en zelfs een groene dichtwedstrijd. Iedereen uit Hof van Twente kan meedoen. Kom jij ook?

De ‘Maand van het Groen Doen’ Is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’, waarmee we willen laten zien hoe gezellig, gewoon en gemakkelijk groen doen kan zijn. Echt iedereen kan het!

www.hofnoggroener.nu 

 

Datum dinsdag 19 september 2023
Tijd 10:15 tot 14:15 uur
Waar Overig
Thema Groepsactiviteit
Prijs Gratis