Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Foto-expositie: 'De Groene Helden van De Hof'

Foto-expositie: 'De Groene Helden van De Hof'

Bekijk aansprekende portretten en verhalen van vrijwillige helden uit de Hof die zich inzetten voor een groene leefomgeving. 

Waar? Op de ramen van de bibliotheken in Delden, Diepenheim, Goor, Markelo en Kulturhus de Marke in Hengevelde.

Wanneer? Half september tot half oktober.

 

Foto-expositie met portretten

We weten allemaal dat het niet goed gaat met de natuur op aarde en dat er iets moet gebeuren om verregaande gevolgen voor de natuur tegen te gaan en soorten te behouden. Maar soms staan we ook met ons handen in het haar, want waar moet je als mens beginnen met het vergroten van de biodiversiteit? Er gebeurt veel op dit gebied en ook in Hof van Twente. Er zijn veel verschillende initiatieven. Maar wie zit hier nu eigenlijk achter? Welke mensen staan er met de ‘voeten in de klei’? Wie doen het werk en wat doen ze precies? Wat drijft hen en waar ligt hun passie?  

Met de foto-expositie ‘De Groene Helden van De Hof’ laten we een aantal aansprekende portretten zien van inspirerende vrijwilligers uit verschillende groene hoeken die zich uitermate toegewijd inzetten voor het vergroenen van Hof van Twente. Soms naast hun drukke baan in de avonduren of in het weekend, soms elke dag, of wanneer ze maar tijd hebben.

De portrettenreeks is te bekijken op de ramen van verschillende bibliotheken in Hof van Twente en Kulturhus de Marke in Hengevelde. Met behulp van een QR-code vind je de bijpassende interviews op onze site en kom je meer te weten over de drijfveren van de vrijwilligers en de verschillende initiatieven. Kom vooral kijken en laat je inspireren door deze helden!

Op deze pagina zie je alvast een foto van 'Groene Held' Titia Frankot (39). Titia woont bij Stichting JP van de Bent en is één van de ongeveer 25 vrijwilligers die samen de moestuin van de Reggetuin in Goor onderhouden.

De foto's zijn gemaakt door Kees Muizelaar en de verhalen zijn opgetekend door Ingrid Bargeman.

Aanmelden

Aanmelden voor het bekijken van deze expositie is niet nodig. Iedereen is welkom! 

Alvast een kijkje nemen?

De portretten en verhalen zijn ook online te bekijken op onze site, via: www.hofbibliotheek.nl/groenehelden

Maand van het Groen Doen!

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de 'Maand van het Groen Doen!' in september. Samen met de gemeente Hof van Twente, De Groene Loper, De Reggetuin, Hofvogels, St. Machtig Mooi Markelo Zoemt en vele andere vrijwilligers organiseren we deze maand. 

Webheader Hof Nog Groener

Tijdens deze maand zijn er verschillende leuke én inspirerende groene activiteiten te ondernemen. Denk aan: groene exposities, fietsroutes, workshops en zelfs een groene dichtwedstrijd. Iedereen uit Hof van Twente kan meedoen. Kom jij ook?

De ‘Maand van het Groen Doen’ Is onderdeel van de campagne ‘Hof Nog Groener’, waarmee we willen laten zien hoe gezellig, gewoon en gemakkelijk groen doen kan zijn. Echt iedereen kan het!

www.hofnoggroener.nu 

 

Uitbreiding collectie biodiversiteit

Voor extra inspiratie en kennis op het gebied van groen doen en biodiversiteit, is ook de collectie in de bibliotheken van Hof van Twente uitgebreid met diverse items. 

 

Datum vrijdag 15 september 2023
Einddatum zaterdag 14 oktober 2023
Waar Alle vestigingen
Thema Expositie
Prijs Gratis