Direct naar de inhoud

Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Online lezing van Margot Ribberink

Inspiratie voor een duurzame wereld
Online lezing van Margot Ribberink

We weten dat het klimaat verandert, we willen er ook iets aan doen. Maar hoe? Margot Ribberink – ambassadeur van Duurzaamheid en Klimaat geeft een lezing over verduurzaming. Raak geïnspireerd, leer wat je zélf eenvoudig kunt verbeteren en stel je vragen aan Margot.

We weten dat het klimaat verandert, we willen er ook iets aan doen. Maar hoe? In 2021 zijn er veel vragen en nog meer antwoorden. Op allerlei niveaus, in verschillende organisaties en in de maatschappij worstelen we hoe de energietransitie vorm moeten geven en hoe we ons moeten aanpassen aan het nieuwe klimaat. Tegelijkertijd verbruiken we nu al meer energie en grondstoffen dan de aarde ons kan bieden en zien we de kloof tussen arm en rijk steeds groter worden. Daar kunnen en moeten we iets aan doen! Door dit grote en abstracte probleem te ontrafelen en te kijken naar oplossingen zien we vanzelf ook kansen. Kansen om de wereld beter achter te laten voor onze kinderen en kleinkinderen.

Duurzame inspiratie

Op 11 mei geeft Margot Ribberink – ambassadeur van Duurzaamheid en Klimaat – en ook de eerste weervrouw op de Nederlandse televisie, een lezing over een duurzame wereld. Zij presenteerde tot 2019 het weerbericht bij RTL Nieuws, maar legt zich tegenwoordig volledig toe op weer, klimaat en duurzaamheid. En… niet onbelangrijk!... ze groeide op in Hengelo! Raak geïnspireerd door haar verhaal, leer wat je zélf eenvoudig kunt verbeteren op het gebied van duurzaamheid en stel je vragen aan Margot.

Aanmelden

De lezing vindt online plaats. Deelname is gratis en aanmelden is noodzakelijk. Stuur om je aan te melden een mail naar