Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Maak kennis met verschillende technieken in de Programmeercarrousel! (6 - 12 jaar)

Maak kennis met verschillende technieken in de Programmeercarrousel! (6 - 12 jaar)

Doe mee aan de Programmeercaroussel en ontdek verschillende programmeertechnieken tijdens deze workshop! Experimenteer met de Ozobot, de micro:bit en Lego Spike.

Ozobot

Ontdek de programmeerwereld van de Ozobot! Een Ozobot is een klein robotje dat je kunt programmeren met behulp van kleuren, lijnen en/of een simpele programmeertaal. Ga aan de slag met het tekenen van gekleurde lijnen op papier en zie Ozobot vervolgens je opdracht uitvoeren. Laat je niet van de wijs brengen door zijn kleine formaat – Ozobot kan een heleboel!

micro:bit

Deze hele kleine computer is ontworpen om je kennis te laten maken met programmeren. Je ontdekt hoe een computer precies werkt en kunt spelletjes spelen met behulp van het LED-scherm, de luidspreker en de A- en B- knoppen. Je komt er door het spelen met de micro:bit al snel achter programmeren hartstikke leuk is om te doen!

Lego Spike

Met Lego Spike bedenk je samen oplossingen door met Lego een verhaal te maken. Door te ontdekken, ervaren en opnieuw ontwerpen, pas je steeds het verhaal aan!

Meedoen aan de Programmeercaroussel?

In de Programmeercaroussel ga je tussen 15:00 en 17:00 aan de slag met alledrie de programmeertechnieken. Bij aanvang word je opgedeeld in drie groepen en wisselen we tussendoor van techniek. Aanmelden voor de Programmeercarrousel kan via onderstaande knop. We beginnen op tijd, dus zorg dat je 10 minuten voor aanvang aanwezig bent!

Inschrijven is niet (meer) mogelijk

Datum dinsdag 7 februari 2023
Tijd 15:00 tot 17:00 uur
Waar Bibliotheek Delden
Thema Jeugdactiviteit, Cursus, workshop & training
Prijs
Biebleden € 1,50
Niet-leden € 3,50