Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Cursus: Leren kunstkijken

Cursus: Leren kunstkijken

Heb je ook wel eens moeite met het begrijpen van hedendaagse kunst? Dat je in een museum snel langs een kunstwerk loopt omdat je eigenlijk geen idee heeft waar het over gaat. Dat is jammer, want met iets meer informatie wordt deze kunst vaak heel interessant!

In deze korte, interactieve cursus kunstgeschiedenis leert kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis je op een andere manier naar moderne en hedendaagse kunst kijken, de basisprincipes van de kunstpsychologie en de belangrijkste stromingen vanaf 1950 tot nu te herkennen.

Op een speelse manier krijg je uitleg over de verschillende aspecten van het kijken en beleven van kunst. En natuurlijk, het antwoord op de allerbelangrijkste vraag; Wat betekeant kunst voor mensen?

Cursusinhoud

Tijdens de cursus, bestaande uit vier lessen ga ik op al deze en andere onderwerpen dieper in en maak je kennis met enkele stromingen vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw die het verloop van de kunstgeschiedenis voorgoed veranderd hebben.

Je ontdekt tijdens de lessen dat de kunst die in deze tijd ontstaan is vaak helemaal niet zo abstract is als ze in eerste instantie lijkt. Deze cursus is voor iedereen bedoeld die zich interesseert voor kunst en kunstgeschiedenis en graag op een andere manier naar kunst wil leren kijken. Bij een volgende museumbezoek zul je meer zien dan ooit tevoren!

Na afloop van de cursus is er de gelegenheid om deel te nemen aan een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe, zodat we alles in de praktijk kunnen brengen.

Cursusdata

De cursusdata zijn op de donderdag 2, 9, 16 en 23 februari van 19.00 uur tot 21.30 uur in Bibliotheek Diepenheim.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden voor de cursus door een mail te sturen naar 

Kosten: €85,- inclusief reader, lesmateriaal, koffie/thee en een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe

Datum donderdag 2 februari 2023
Tijd 19:00 tot 21:30 uur
Waar Bibliotheek Diepenheim
Thema Cursus, workshop & training
Prijs €85,- inclusief reader, lesmateriaal, koffie/thee en een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe