Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

In gesprek met Bart Chabot

ONLINE ACTIVITEIT
In gesprek met Bart Chabot

Velen kennen Bart Chabot. Als schrijver, als biograaf van Herman Brood of van tv. Maar wie kent Bart Chabot echt? Wie gaat er achter hem schuil? Tijdens deze online avond interviewt journalist Marjon Kok hem over zijn nieuwste boek Mijn vaders hand.

Pas wanneer hij in 2018 voor de zoveelste keer in het ziekenhuis belandt en de dood in de ogen kijkt, stelt hij zichzelf, na lang uitstel, de vraag wie Bart Chabot nou echt is.

Hij graaft naar zijn Haagse wortels en doorwroet zijn jeugd. Op nietsontziende en aangrijpende wijze doet hij vanuit zijn ziekenhuisbed verslag van een rijk maar getroebleerd leven. Het boek Mijn vaders hand is een indringende en zeer persoonlijke roman, nuchter en met humor geschreven.

Interview

Marjon Kok, journalist bij Tubantia, zal Bart Chabot interviewen over zijn nieuwste boek, maar er is natuurlijk ook ruimte om zelf vragen te stellen.

Reserveer een kaartje

Deelnemen aan deze online avond is gratis. Het is wel noodzakelijk je van te voren aan te melden. Dat kan door uiterlijk zondag 7 maart een kaartje te reserveren via de website van Bibliotheek Hengelo.

Kaart reserveren

We gebruiken het videobelprogramma Zoom. Om deel te nemen heb je een laptop, computer of telefoon nodig met camera en microfoon en een goed werkende internetverbinding.

Op 8 maart ontvang je op het opgegeven e-mailadres de link en toegangscode om de avond bij te wonen.

Deze avond wordt georganiseerd door de Bibliotheken Hengelo, Hof van Twente, Oldenzaal en Enschede.

Meer over Bart Chabot

Bart Chabot (Den Haag, 26 september 1954) is een Nederlandse dichter en schrijver. Chabot is, naast zijn dichtwerkzaamheden, ook regelmatig in het theater te zien, vroeger met Jan Mulder en Remco Campert, later met Herman Brood en Jules Deelder.

Hij brengt singles en cd's uit en is vaste deelnemer aan het Groot Dictee der Nederlandse Taal. In 2005 schreef hij de tekst voor het Groot Kinderdictee en was hij beste "prominente Nederlander" van de deelnemers aan het Groot Dictee. In 2014 schreef hij ook de tekst voor het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Tevens werd Bart Chabot de slimste Nederlander in het televisieprogramma De Slimste Mens (2006).

Reserveer 'Mijn vaders hand' nu in de Bibliotheek