Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Cursus: Vrouwelijke kunstenaars

Cursus: Vrouwelijke kunstenaars

Is het u wel eens opgevallen dat de grote namen in de kunstgeschiedenis overwegend die van mannen zijn? Rembrandt, da Vinci, Picasso, Rodin, Pollock, de Kooning, om er maar een paar te noemen. Zij werden vaak als genie, vernieuwer of op zijn minst trendsetter gezien in een bepaalde periode. Maar waar zijn de vrouwen in deze door mannen gedomineerde kunstwereld?

In deze vierdelige cursus laat Miranda Nieuwenhuis in vier lessen de ontwikkeling van de professionele vrouwelijke kunstenaar vanaf de middeleeuwen tot het heden zien.

Vrouwen in de kunstwereld

Vaak wordt vergeten dat achter deze iconen een vrouw kon schuilen die niet alleen de taak als muze bekleedde maar zelf ook zeer bekwaam was als kunstenaar. Tot elke belangrijke kunststroming in de kunstgeschiedenis behoorden immers ook vrouwen.

Hoe kan het dat we vaak zo weinig over hen weten, en dat het de meesten niet gelukt is om de erkenning te krijgen die ze wel verdienden? En waarin verschilt “vrouwenkunst” van  “mannenkunst” en de volgende vraag is natuurlijk: Hoe staan we er nu voor?

Tijdens deze cursus gaat Miranda Nieuwenhuis op deze en andere vragen in, en laat in vier lessen de ontwikkeling van de professionele vrouwelijke kunstenaar vanaf de middeleeuwen tot het heden zien.

Cursusdata

De cursus wordt gegeven door kunsthistorica Miranda Nieuwenhuis en bestaat uit vier lessen die plaatsvinden in Bibliotheek Goor op dinsdag 4, 11, 18 en 25 april van 14.00 uur tot 16.30 uur.

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar: . De cursusprijs is €85,-, inclusief uitgebreide documentatie, afbeeldingen, koffie/thee en een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe.

Datum dinsdag 4 april 2023
Tijd 14:00 tot 16:30 uur
Waar Bibliotheek Goor
Thema Cursus, workshop & training
Prijs €85,-, inclusief uitgebreide documentatie, afbeeldingen, koffie/thee en een rondleiding in het Rijksmuseum Twenthe