Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Geannuleerd: Filmprojectdag

Geannuleerd: Filmprojectdag

Geannuleerd Droom je ervan om voor de camera te staan als acteur of actrice? Of gaat je hart sneller kloppen bij het maken van een spannende film? Dan is dit je kans! Op zaterdag 22 oktober organiseren de Makerplaatsen Hengelo, Hof van Twente en Oldenzaal een filmprojectdag in Bibliotheek Hengelo. Voor kinderen van 9 t/m 13 jaar.

Onder begeleiding van professionals ga je alles leren over het maken van een film. En of dat nog niet genoeg is, wordt je film zelfs in een echte bioscoop vertoond!

Wat ga je leren?

Tijdens de filmprojectdag kom je niet alleen van alles te weten over het maken van een film of de beste manier om te acteren, je denk ook na over mediawijsheid. Dus de manier waarop je met beelden omgaat.

Want als je nú gek doet voor een camera, wil je dan dat als je over 10 jaar solliciteert, ze dit filmpje ook nog ergens kunnen zien? En wat is je verantwoording als filmer en regisseur? Mag je iemand op zo’n manier in beeld brengen dat die ander zich daar achteraf voor schaamt of er ongelukkig van wordt? 

Wat ga je doen?

Bij inschrijving voor deze filmprojectdag kies je een rol: acteren, filmen of regisseren. Als je kiest voor acteren krijg je als onderdeel van deze dag een workshop theater. Als je kiest voor filmen of registeren dan krijg je als onderdeel van deze dag een workshop filmen/regisseren.

Dagprogramma:

  • Start projectdag in Bibliotheek Hengelo, je maakt kennis met de andere deelnemers en je krijgt uitleg over het verhaal dat je gaat verfilmen.
  • De groep wordt opgesplitst aan de hand van de gekozen rollen en je volgt een workshop theater of filmen/regisseren.
  • Pauzemoment, de Bibliotheek verzorgt ranja, thee, water en een stuk fruit. Zelf neem je je eigen lunch mee.
  • Start met het maken van de filmopnamen, je duikt nu in je gekozen rol.
  • Na het filmen maak je ook stopmotionfilmpjes voor de aankondiging en aftiteling.
  • Vervolgens laat je elkaar weten wat je hebt geleerd over het maken van een film en mediawijsheid.
  • Eindpresentatie van de ruwe films aan alle deelnemers.

Filmvertoning in de Schouwburg Hengelo

Na afloop van de Filmprojectdag zullen de professionals je film verder monteren inclusief geluid en special effects. Op zaterdag 5 november tussen 15:45 - 18:00 uur zullen de eindfilms vertoond worden tijdens het Pop-up Film Festival in Schouwburg Hengelo (Beursstraat 44, 7551 HV Hengelo). Je kan dan je (groot)ouders/verzorgers uitnodigen om samen de film te bekijken.

Pop-up Film Festival Twente

Na vertoning van de zelfgemaakte films wordt tijdens het Pop-up Film Festival de jeugdfilm Totem vertoond. Totem is een Nederlandse film van regisseur Sander Burger en gaat over de elfjarige Ama (Amani-Jean Philippe), dochter van een uitgeprocedeerde asielzoeker en is de openingsfilm van Cinekid.

Maar er is nog meer te zien én te doen op het Film Festival! Er staan namelijk drie interactieve kunstwerken van professionele mediakunstenaars uit Twente. Kijk voor meer informatie over alle activiteiten op het Pop-up Film Festival Twente hier.

 

Hoe kan je je aanmelden?

Aanmelding loopt via de website van Bibliotheek Hengelo. Klik op de knop hieronder om naar de inschrijving te gaan.

Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met daarin een inschrijfformulier, dat we nodig hebben in verband met de AVG. Deze kun je invullen en uiterlijk 14 oktober via e-mail sturen naar . Als er meer inschrijvingen zijn dan plekken worden de plekken verdeeld op volgorde van inschrijving.

Deze activiteit is helaas geannuleerd. Je kunt je niet meer aanmelden.

Datum zaterdag 22 oktober 2022
Tijd 10:00 tot 15:30 uur
Waar Overig
Thema Jeugdactiviteit, Cursus, workshop & training
Prijs € 2,50