Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Ontmoet schrijvers online

Susan Smit
Ontmoet schrijvers online Meld je aan voor Ontmoet Schrijvers Online. Gedurende 4 weken krijg je de kans om verschillende schrijvers via een webinar te ontmoeten en vragen te stellen!

Altijd al een schrijver willen interviewen?

Meld je dan aan voor Ontmoet Schrijvers Online. Gedurende 4 weken krijg je de kans om verschillende schrijvers via een webinar te ontmoeten en vragen te stellen! Elke week organiseert een bibliotheek uit Zuid-Holland het webinar Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen. De deelnemer met de leukste/origineelste vraag wint een boek! Het thema familiegeschiedenis staat centraal bij de interviews.

Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het Goto webinar systeem van de Koninklijke Bibliotheek. Je kunt je aanmelden voor één of meerdere webinars via de registratielinks

Susan Smit

Op donderdag 26 november is het de beurt aan Susan Smit. Susan Smit beschrijft in haar nieuwe historische roman Tropenbruid, die dit jaar verscheen bij uitgeverij Lebowski, het levensverhaal van weesmeisje Anna. Op een dag reageert Anna op een advertentie waarin een ambtenaar in Nederlands-Indië een echtgenote zoekt. Eenmaal in Batavia ontdekt ze al snel dat haar huwelijk met de starre Willem niets anders is dan een dekmantel voor carrièregekonkel, geheime liefdes en verzwegen familieverbanden. Carolien van Egmond gaat met Susan Smit in gesprek over het grote verhaal dat achter deze ogenschijnlijke kleine geschiedenis schuilgaat. Susan Smit is schrijver, columniste en veelgevraagd spreekster. Voor de historische roman Vloed (2010) ontving ze lovende kritieken en brak ze door bij het grote publiek. Momenteel werkt ze aan een volgende historische roman die gepland staat voor mei 2021.

Aanmelden

Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het Goto webinar systeem van de Koninklijke Bibliotheek. Je kunt je hier aanmelden voor één of meerdere webinars.