Agenda | Wat is er in de Bibliotheek te doen?

Maker Festival Twente

Digitale en maaktechnologieën zijn overal om ons heen, van je smart tandenborstel tot de stappenteller op je telefoon. Ze volgen elkaar razendsnel op waardoor een maker-mindset en 21e vaardigheden onmisbaar zijn voor jong en oud. Kom experimenteren in de Bibliotheek en maak in de verschillende labs op een laagdrempelige manier kennis met nieuwe technieken en maakprocessen.

Creëer je eigen Maak Experience: MaakLab

MaakLab: ga aan de slag met uitdagende Maaktechnieken. Ontdek nieuwe technieken door bijvoorbeeld een instrument te maken van restafval, met een Make-It techniekpakketje een duurzaam huis of rotormobiel te maken of een houten constructie te bouwen.

RobotLab: leer programmeren met robots Cubetto, mTiny, Cozmo of Ozobot. Geef de robots via verschillende programmeertechnieken opdrachten en zet ze in beweging!

FilmLab: creëer je eigen film of verhaal met o.a. Folioscope (tekenanimatie), een 360 graden camera en stopmotion programma of voeg een augmented reality beeld toe aan je wereld met CoSpaces.

MediaLab: bezoek de digitale speeltuin en beleef de interactieve installaties van creatieve professionele makers. Kom spelen met de digitale kunstwerken en dompel je onder in nieuwe ervaringen.

KennisLab: maak kennis met wat Twente als innovatieve Maakregio allemaal te bieden heeft. Professionals van (lokale) bedrijven of onderwijsinstellingen laten je zien en ervaren hoe maaktechnieken worden gebruikt in hun werksituatie. Welke technieken en maakprocessen kom je tegen bij o.a. Aeronamic, Dura Vermeer of Saxion?

Aanmelden

Je kunt het festival gratis bezoeken en er is vrije inloop; je hoeft je dus niet aan te melden.

Datum woensdag 25 mei 2022
Tijd 13:00 tot 17:00 uur